Építkezés Fórum   Hofstadter Tüzép Schiedel és Leier kémények - Hofstadter Építoanyag Centrum Kft. Szaniter - Hofstadter Építoanyag Centrum Kft. Nyílászárók - Hofstadter Kft. Beltéri ajtók - Áron Ház Kft. Mixerbeton - HODA Beton Kft. Lájkolj a Facebookon! Kövess a twitteren!

Vissza   Építkezés Fórum > Taglista

istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag

istvan62 istvan62 nem elérhető

Építész

Látogató üzenetek

Látogató üzenetek 1 - 10 / 32
 1. matteo
  2020-08-10 14:27 - permalink
  matteo
  Kedves István,
  Szeretném a tanácsát kérni a következő kérdésben. Van egy 70-es évek elején épült magasföldszinti*lakásunk, ami alatt pince illetve garázs helyezkedik el.*A nagyszobában szeretném cserélni a parkettát valamilyen meleg burkolatra padlófűtéssel együtt.*A nagyszoba alatt vasbeton gerendák között BH tálcára van rakva salak, abban párnafák, vakpadló és végül a parketta. A salakot bemérettem, és nem sugárzik, így ha nem muszáj nem szedném*ki az összeset, csak annyit amennyit kell.*A probléma a következő. A vasbeton gerendák fölött összesen 6,5 cm helyem van, mindenre. Tehát a gerendákkal lehetőleg egy*síkban kellene létrehoznom egy homogén terhelhető (min 4 cm eszticthben megy a futes)*aljzatot. Ha 5 cm mélységig kiszedem a salakot és felöltöm könnyű*betonnal? Kérdés hogy a salakra lehet-e közvetlenül rátenni a könnyűbetont, vagy kell valami közé? Illetve a könnyűbetonnak el kell e nyelnie a gerendákat is vagy elég ha egy síkban*vannak feltöltve a közök.
 2. Zsigmond2
  2020-05-17 19:35 - permalink
  Zsigmond2
  Üdvözlöm!A fórumban írtunk róla már a Mihez kell építési engedély című rovatban,hogy egy féltetőt szeretnék csinálni az épület mellé és ehhez kell egy egyszerű bejelentés!Ott írta hogy támogatja az öntevékeny hozzáállást ehhez kérnék segítséget .Megcsináltam az alaprajzot a homlokzatrajzokat és a műszaki leírást .Szeretném ha tudna egy pillantást vetni rájuk és elmondaná a véleményét ,hogy ön szerint elfogadható e valamint a bővítené e a műszaki leírást.Lenne rá esetleg ideje?Hova küldhetem el?
 3. koba70
  2019-10-29 18:52 - permalink
  koba70
  Kedves István!
  Azt szeretném megkérdezni, hogy az alábbi képen lévő székoszlopok, kivehetők-e vagy áthelyezhetők?
  Előre is köszönöm a választ.

  https://kepkuldes.com/image/eErnkN
 4. koba70
  2019-10-29 18:52 - permalink
  koba70
  Kedves István!
  Azt szeretném megkérdezni, hogy az alábbi képen lévő székoszlopok, kivehetők-e vagy áthelyezhetők?
  Előre is köszönöm a választ.

 5. RigbyTheMad
  2019-10-02 01:00 - permalink
  RigbyTheMad
  Kedves István!

  Üdvözlöm!

  Egy családi ház fala melletti kis útszakaszt szeretném megcsinálni házilag zsákos kivitelt választottuk szeretném megkérdezni, hogy mivel nem lesz járva rajta csak azért csinálnám meg mert eléggé töredezett és ilyen 1-2 cm es zsaluanyag lehet talán rajta régen nem jól csinálták meg, ezt felszedném. Elég lenne ha 5 cm mély betont raknék a helyére? (396cm (hosszú) x 80cm (széles) x 5 cm (mély). Ez a terület lenne betonozva kültéren. Kell bele vasháló és fólia? Ha igen mi a pontos menete a a lerakásuknak? Csatolok képet, hogy miről is lenne szó. Remélem valamelyik megjeleníthető.Köszönöm a választ


  https://kepkuldes.com/images/92a9a1c...b9898f579e.jpg
 6. LeviK
  2019-06-23 13:07 - permalink
  LeviK
  Kedves István,

  Mennyezet szigetelését szeretném elvégezni egy új épitésü háznál a gipszkartonozás előtt, különböző anyagok közül a PIR hab szigetelő lapokat részesiteném előnyben.
  Kérdesem hogy ez mennyire megfelelő gerendák közötti szigetelésnek? Terveim szerint a gerendák közé 14-16cm kerülne.
  Kiegészitésként a gerendák fölött még jönne egy réteg szigetelő, kb 5-6cm vastagsagban, ugyancsak PIR lapokból.
  Elfogadható elképzelés épitész szemmel, illetve ha igen mi lenne a helyes rétegrend ?

  Válaszát előre is köszönöm,

  Üdvözlettel,
  Kovács Levente
 7. adam98
  2019-02-09 13:06 - permalink
  adam98
  Kedves István!

  A véleményét szeretném kikérni tetőfólia javítás belülről való kivitelezéséről. Hogyha a tetősíktól a koszorúig tetőfóliát léccel rögzítek a szalufák közé 5 cm légrést hagyva, akkor ez működőképes ötlet lehet?

  Köszönöm előre is a válaszát!

  Üdvözlettel:
  Ádám
 8. Levi1965
  2018-01-02 19:28 - permalink
  Levi1965
  Kedves István,
  Olvasgatva profi hozzászólásait hát nagy szakértelemre vall. Gratulálok.
  Egy olyan kérdésem lenne, hogy meglévô családi házban ahol már van egy pinceszínt és felette lakótér. Ez a köztes fôdém 24 cm vasbeton.
  Szeretnénk egy új modern Schiedel kéményt a lakótéri színtre és úgy terveztük, hogy a kémény az alatta levô keresztbe menô 25 cm széles pincefalon pihenne mivel nem tudunk más alapot csinálni a kéménynek.
  Ahogy olvasgatom egy ilyen kémény kb. 130 kg/fm, tehát az egész kémény súlya nem több 730 kg-nál mivel nem lesz hosszabb mint 5,6 m.
  Mit gondol errôl a megoldásol, kérdeztem a kémény szaküzleteket, de senki sem mondott ellen ennek a megoldásnak?
  Köszönöm elôre válaszát.
  Üdvözlettel,
  Kiss Levente
 9. busjanos
  2017-11-24 07:19 - permalink
  busjanos
  Kedves István!
  Egy 10X5 méteres parasztházat lebontottunk 2017 Májusában Vas megyében,igen rossz állapotban volt.Szeretném ugyanezt a méretet téglából sávalappal felépíteni.Ha jól értelmezem a jogszabályt ezt bármi nemű bejelentés nélkül megtehetem.
  Köszönettel

  Bús János
 10. Ildiko16
  2017-06-18 14:59 - permalink
  Ildiko16
  Kedves Istvan, nagyon köszönöm a mult heti jo tanacsait. Garazsunk ala igy az XPS höszigetelölapok mellett döntöttünk, a csekely nedvessegfelvevö kepessegük miatt (mivel par meterre a garazskaputol sreg iranyban - a jarda es kis füves resz utan - az utcan vizesarok fut, ami 3 napos tartos esö eseten jocskan/szinültig tele van vizzel. Ha az arok mar nem birja elszivni, gyanus, hogy megindul a viz a garazsunk fele. Utcara nyilo garazsrol van szo.) Kerdesem a következö: XPS höszigeteles eseten ugyanaz az altalanos retegrend legyen, mint amit a mult heten itt valaszaban javasolt, vagy valtozik ez esetben a sorrend? Azaz ugyanaz a retegrend (es a retegvastagsagok) az EPS es XPS höszigeteles eseten, vagy elterö? Köszönöm a segitseget es a türelmet.

Magamról

 • Infó: istvan62
  Hely
  Budapest
  Foglalkozás
  Építészmérnök, statikus, műszaki vezető, műszaki ellenőr, épületszerkezeti építésügyi szakértő
 • Aláírás
  Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/

Statisztikák

Összes hozzászólás
Látogató üzenetek
Összes köszönet
Összes köszönet
Általános információ
 • Utoljára aktív: Ma 20:20
 • Csatlakozott: 2010-06-11
 • Ajánlók: 4

Barátok

Barátok 1 - 8 / 8

Elérhetőség

Azonnali üzenetküldés
Azonnali üzenet küldése istvan62 részére...
Főoldal
http://www.csaladi-epitesziroda.hu
Ez az oldal
http://epitkezes.forum.hu/members/istvan62.html

A pontos idő 22:41 , a GMT +1 időzóna szerint.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright © 2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2
Copyright © 2016 Építkezés Fórum