Építkezés Fórum   Hofstadter Tüzép Schiedel és Leier kémények - Hofstadter Építoanyag Centrum Kft. Szaniter - Hofstadter Építoanyag Centrum Kft. Nyílászárók - Hofstadter Kft. Beltéri ajtók - Áron Ház Kft. Mixerbeton - HODA Beton Kft. Lájkolj a Facebookon! Kövess a twitteren!

Vissza   Építkezés Fórum > Taglista

istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag

istvan62 istvan62 nem elérhető

Építész

Látogató üzenetek

Látogató üzenetek 11 - 20 / 38
 1. RigbyTheMad
  2019-10-02 01:00 - permalink
  RigbyTheMad
  Kedves István!

  Üdvözlöm!

  Egy családi ház fala melletti kis útszakaszt szeretném megcsinálni házilag zsákos kivitelt választottuk szeretném megkérdezni, hogy mivel nem lesz járva rajta csak azért csinálnám meg mert eléggé töredezett és ilyen 1-2 cm es zsaluanyag lehet talán rajta régen nem jól csinálták meg, ezt felszedném. Elég lenne ha 5 cm mély betont raknék a helyére? (396cm (hosszú) x 80cm (széles) x 5 cm (mély). Ez a terület lenne betonozva kültéren. Kell bele vasháló és fólia? Ha igen mi a pontos menete a a lerakásuknak? Csatolok képet, hogy miről is lenne szó. Remélem valamelyik megjeleníthető.Köszönöm a választ


  https://kepkuldes.com/images/92a9a1c...b9898f579e.jpg
 2. LeviK
  2019-06-23 13:07 - permalink
  LeviK
  Kedves István,

  Mennyezet szigetelését szeretném elvégezni egy új épitésü háznál a gipszkartonozás előtt, különböző anyagok közül a PIR hab szigetelő lapokat részesiteném előnyben.
  Kérdesem hogy ez mennyire megfelelő gerendák közötti szigetelésnek? Terveim szerint a gerendák közé 14-16cm kerülne.
  Kiegészitésként a gerendák fölött még jönne egy réteg szigetelő, kb 5-6cm vastagsagban, ugyancsak PIR lapokból.
  Elfogadható elképzelés épitész szemmel, illetve ha igen mi lenne a helyes rétegrend ?

  Válaszát előre is köszönöm,

  Üdvözlettel,
  Kovács Levente
 3. adam98
  2019-02-09 13:06 - permalink
  adam98
  Kedves István!

  A véleményét szeretném kikérni tetőfólia javítás belülről való kivitelezéséről. Hogyha a tetősíktól a koszorúig tetőfóliát léccel rögzítek a szalufák közé 5 cm légrést hagyva, akkor ez működőképes ötlet lehet?

  Köszönöm előre is a válaszát!

  Üdvözlettel:
  Ádám
 4. Levi1965
  2018-01-02 19:28 - permalink
  Levi1965
  Kedves István,
  Olvasgatva profi hozzászólásait hát nagy szakértelemre vall. Gratulálok.
  Egy olyan kérdésem lenne, hogy meglévô családi házban ahol már van egy pinceszínt és felette lakótér. Ez a köztes fôdém 24 cm vasbeton.
  Szeretnénk egy új modern Schiedel kéményt a lakótéri színtre és úgy terveztük, hogy a kémény az alatta levô keresztbe menô 25 cm széles pincefalon pihenne mivel nem tudunk más alapot csinálni a kéménynek.
  Ahogy olvasgatom egy ilyen kémény kb. 130 kg/fm, tehát az egész kémény súlya nem több 730 kg-nál mivel nem lesz hosszabb mint 5,6 m.
  Mit gondol errôl a megoldásol, kérdeztem a kémény szaküzleteket, de senki sem mondott ellen ennek a megoldásnak?
  Köszönöm elôre válaszát.
  Üdvözlettel,
  Kiss Levente
 5. busjanos
  2017-11-24 07:19 - permalink
  busjanos
  Kedves István!
  Egy 10X5 méteres parasztházat lebontottunk 2017 Májusában Vas megyében,igen rossz állapotban volt.Szeretném ugyanezt a méretet téglából sávalappal felépíteni.Ha jól értelmezem a jogszabályt ezt bármi nemű bejelentés nélkül megtehetem.
  Köszönettel

  Bús János
 6. Ildiko16
  2017-06-18 14:59 - permalink
  Ildiko16
  Kedves Istvan, nagyon köszönöm a mult heti jo tanacsait. Garazsunk ala igy az XPS höszigetelölapok mellett döntöttünk, a csekely nedvessegfelvevö kepessegük miatt (mivel par meterre a garazskaputol sreg iranyban - a jarda es kis füves resz utan - az utcan vizesarok fut, ami 3 napos tartos esö eseten jocskan/szinültig tele van vizzel. Ha az arok mar nem birja elszivni, gyanus, hogy megindul a viz a garazsunk fele. Utcara nyilo garazsrol van szo.) Kerdesem a következö: XPS höszigeteles eseten ugyanaz az altalanos retegrend legyen, mint amit a mult heten itt valaszaban javasolt, vagy valtozik ez esetben a sorrend? Azaz ugyanaz a retegrend (es a retegvastagsagok) az EPS es XPS höszigeteles eseten, vagy elterö? Köszönöm a segitseget es a türelmet.
 7. Ildiko16
  2017-06-10 17:16 - permalink
  Ildiko16
  Kedves Istvan! Nagyon köszönöm a gyors valaszat, sokat segitett. Meg 1-2 reszlet, ahol bizonytalanok vagyunk: A 3 PE-folia reteget belerakjuk vagy inkabb ne? (Esetleg felö, hogy "csuszkal" a foliakon az egesz konstrukcio, ha auto mozog rajta?)
  A kimaradt tükörfoliat szinten hagyjuk el? (Ugy gondoltuk az is höszigetel.)
  A homokagyat a nedvessegszivo tuladonsaga miatt gondoltuk a termett talaj helyebe. Ha jol ertem, Ön ezt sem tartja feltetlen szüksegesnek(?) Köszönettel elöre is.
 8. Ildiko16
  2017-06-10 11:25 - permalink
  Ildiko16
  Kedves Istvan! Garazsaljzattal kapcsolatban kernenk a segitseget. Mi legyen a retegrend? Viz- es höszigetelesben is gondolkodunk, mert vmikor közep- ill hosszutavon szeretnenk füthetö helyisegge alakitani. Alföldiek vagyunk, igy alulra sarga homokot szantunk (vastagsag?), betontörmelek (kömüvesünk szerint kell, igy stabilabb?), PE-folia, szerelöbeton (vastagsag? vasalas?), utana katranyfolia összeolvasztva, utana megint PE-folia, utana lepesallo nikecell (5 centi vagy inkabb 10 centi? A kömüvesünk ellenzi a 10 centist, allitolag meg fog az egesz süllyedni??), utana megint PE-folia, utana esetleg tükörfolia? (maradt ki jocskan hazrenovalasbol), utana zarobeton (vastagsag?). Jo lesz igy? Ez a sok folia reteg javasolt, vagy inkabb art a stabilitasnak? Elöre is köszönettel.
 9. Valery
  2017-05-15 23:26 - permalink
  Valery
  Kedves István,

  Az alábbi munkák jelenelgi árairól kérek felvilágosítást, nagyon köszönöm a válaszod.
  Terasz bővítés:
  ***** sávalap ásás
  ***** sávalap betonozás
  ***** lábazat vasalás, falazás, betonozás
  ***** szint feltöltés, tömörítés
  ***** 2 db lépcső készítése
  ***** terasz felső síkjának betonozása

  üdv. Valery
 10. takitomi
  2017-03-19 08:10 - permalink
  takitomi
  Kedves István!

  Új,könnyűszerkezetes garázs-műhely építése előtt állunk,azonban adódott egy apró probléma!Mivel már van egy garázsunk így minden szempontot figyelembe véve a meglévő mellé szeretnénk az újat,de ehhez sajnos egy 15cm-es kb.4x4m-es(vélhetően vasbeton)fedéssel ellátott régi emésztő tetején keresztül vezet az út,ráadásul fele-fele arányban még benyúlik a majdani garázs területére! A már meglévő garázs bejárója 20cm-rel van feljebb,tehát ennyi a maximális szabad magasság az esetleges megerősítésre! Kérdés a következő:elég egy betonhálós beton lemez készítése ezen vastagságban-netán lehet vékonyabb is-ill.milyen vastagságú,osztású betonhálót alkalmazzunk vagy ez egy komolyabb vasbeton szerelést igényel esetlegesen?? Teherhordó szerepe lényegében annyi lenne,hogy max.egy autóval való áthajtást kell neki kibírnia! (átlagos személyautóról beszélünk 1-1,5t)

  Előre is köszönöm válaszát,véleményét!
  Tisztelettel:Tamás.

Magamról

 • Infó: istvan62
  Hely
  Budapest
  Foglalkozás
  Építészmérnök, statikus, műszaki vezető, műszaki ellenőr, épületszerkezeti építésügyi szakértő
 • Aláírás
  Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/

Statisztikák

Összes hozzászólás
Látogató üzenetek
Összes köszönet
Összes köszönet
Általános információ
 • Utoljára aktív: Ma 05:17
 • Csatlakozott: 2010-06-11
 • Ajánlók: 4

Barátok

Barátok 1 - 8 / 8

Elérhetőség

Azonnali üzenetküldés
Azonnali üzenet küldése istvan62 részére...
Főoldal
http://www.csaladi-epitesziroda.hu
Ez az oldal
http://epitkezes.forum.hu/members/istvan62.html

A pontos idő 07:17 , a GMT +1 időzóna szerint.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright © 2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2
Copyright © 2016 Építkezés Fórum