Építkezés Fórum   Hofstadter Tüzép Schiedel és Leier kémények - Hofstadter Építoanyag Centrum Kft. Szaniter - Hofstadter Építoanyag Centrum Kft. Nyílászárók - Hofstadter Kft. Beltéri ajtók - Áron Ház Kft. Mixerbeton - HODA Beton Kft. Lájkolj a Facebookon! Kövess a twitteren!

Vissza   Építkezés Fórum > Taglista

istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag

istvan62 istvan62 nem elérhető

Építész

Látogató üzenetek

Látogató üzenetek 11 - 20 / 32
 1. Ildiko16
  2017-06-10 16:16 - permalink
  Ildiko16
  Kedves Istvan! Nagyon köszönöm a gyors valaszat, sokat segitett. Meg 1-2 reszlet, ahol bizonytalanok vagyunk: A 3 PE-folia reteget belerakjuk vagy inkabb ne? (Esetleg felö, hogy "csuszkal" a foliakon az egesz konstrukcio, ha auto mozog rajta?)
  A kimaradt tükörfoliat szinten hagyjuk el? (Ugy gondoltuk az is höszigetel.)
  A homokagyat a nedvessegszivo tuladonsaga miatt gondoltuk a termett talaj helyebe. Ha jol ertem, Ön ezt sem tartja feltetlen szüksegesnek(?) Köszönettel elöre is.
 2. Ildiko16
  2017-06-10 10:25 - permalink
  Ildiko16
  Kedves Istvan! Garazsaljzattal kapcsolatban kernenk a segitseget. Mi legyen a retegrend? Viz- es höszigetelesben is gondolkodunk, mert vmikor közep- ill hosszutavon szeretnenk füthetö helyisegge alakitani. Alföldiek vagyunk, igy alulra sarga homokot szantunk (vastagsag?), betontörmelek (kömüvesünk szerint kell, igy stabilabb?), PE-folia, szerelöbeton (vastagsag? vasalas?), utana katranyfolia összeolvasztva, utana megint PE-folia, utana lepesallo nikecell (5 centi vagy inkabb 10 centi? A kömüvesünk ellenzi a 10 centist, allitolag meg fog az egesz süllyedni??), utana megint PE-folia, utana esetleg tükörfolia? (maradt ki jocskan hazrenovalasbol), utana zarobeton (vastagsag?). Jo lesz igy? Ez a sok folia reteg javasolt, vagy inkabb art a stabilitasnak? Elöre is köszönettel.
 3. Valery
  2017-05-15 22:26 - permalink
  Valery
  Kedves István,

  Az alábbi munkák jelenelgi árairól kérek felvilágosítást, nagyon köszönöm a válaszod.
  Terasz bővítés:
  ***** sávalap ásás
  ***** sávalap betonozás
  ***** lábazat vasalás, falazás, betonozás
  ***** szint feltöltés, tömörítés
  ***** 2 db lépcső készítése
  ***** terasz felső síkjának betonozása

  üdv. Valery
 4. takitomi
  2017-03-19 07:10 - permalink
  takitomi
  Kedves István!

  Új,könnyűszerkezetes garázs-műhely építése előtt állunk,azonban adódott egy apró probléma!Mivel már van egy garázsunk így minden szempontot figyelembe véve a meglévő mellé szeretnénk az újat,de ehhez sajnos egy 15cm-es kb.4x4m-es(vélhetően vasbeton)fedéssel ellátott régi emésztő tetején keresztül vezet az út,ráadásul fele-fele arányban még benyúlik a majdani garázs területére! A már meglévő garázs bejárója 20cm-rel van feljebb,tehát ennyi a maximális szabad magasság az esetleges megerősítésre! Kérdés a következő:elég egy betonhálós beton lemez készítése ezen vastagságban-netán lehet vékonyabb is-ill.milyen vastagságú,osztású betonhálót alkalmazzunk vagy ez egy komolyabb vasbeton szerelést igényel esetlegesen?? Teherhordó szerepe lényegében annyi lenne,hogy max.egy autóval való áthajtást kell neki kibírnia! (átlagos személyautóról beszélünk 1-1,5t)

  Előre is köszönöm válaszát,véleményét!
  Tisztelettel:Tamás.
 5. Andi74
  2016-11-14 06:25 - permalink
  Andi74
  Kedves István 62,
  Nemrég vásároltunk családi házat, ahol a két fal közé építettek be cserépkályhát. A kályha a múlt évben lett átrakva. Kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy a kályha és a fal között mennyi távolságot kell hagyni. Most kb 3mm a táv közöttük. Ez elegendő az estleges hőtáguláshoz?
  Válaszát előre is köszönöm.
  Üdvözlettel:
  Andrea
 6. Eri
  2016-11-05 14:46 - permalink
  Eri
  Kedves István 62!
  Nagyon sürgős válaszra lenne szüksége, most folyik a mellettem lévő lakás felújítása, amellyel kapcsolatban kérdésem van.A szomszéd úgy döntött, hogy a konyhát áthelyezi a hallba, és a mosogatót a két lakást elválasztó falra szereli fel. Ez a fal az én nappalim fala, és ahogy kinyitják a csapot, olyan mint ha az én lakásomban folyna a víz. Álláspontom szerint ez a fal nem alkalmas víz és csatorna csövek befogadására, egyrészt mert nem szigetelt, másrészt mint lakás elválasztófal vékony. A kérdésem:
  törvényes ez a megoldás, illetve, hogy milyen jogszabály szabályozza ,valamint miután nem tudunk megegyezni,hová fordulhatok a panaszommal.
  Előre is köszönettel Eri
 7. Szuszi
  2016-09-19 21:07 - permalink
  Szuszi
  Üdvözlöm István!
  Remélem innen is be tud azonosítani.
  Szuszi vagyok.
  Nos Köszönöm a választ.
  Hát én úgy gondoltam hogy az ajtók magasságát,majd akkor fogom ki alakítani,mikor már megvan a padlófűtés,és csak a burkolat hiányzik róla.
  Most vagyok 2.80 cm bel magasságnál.Ha tennék 10 cm szigetelést 6 cm betont,2 cm burkolatot,akkor lennék 2.60 cm nél. De kell álmennyezet is mert még a boltíves ki alakítás van,és azt ki vakolni talán nem ajánlatos. Mínusz 5 cm és 2.55 cm lesz a belmagasságom. Hát az nem sok. De most pont egy olyan házban vagyok bérlő ahol 2.50 cm a bel magasság,és teljesen élhető. Vajon 5 cm szigetelés elég lehet a padló fűtés alá,vagy felejtsem el. Várom válaszát. Minden jót. János
 8. Linda85
  2016-09-19 09:34 - permalink
  Linda85
  Kedves Istvan62! Új vagyok itt, nem tudom, lehet-e ezt így kérdezni, de az érdekelne, hogy építkezésbe vágnánk bele jövőre a férjemmel, és szeretnénk tudni, hogy (Soroksáron, mezsgyére építendő házról van szó) 60-70 négyzetméter hasznos alapterületű ház tervezési költségénél manapság nagyságrendileg mekkora összeggel lehet számolni?
 9. Márta68
  2016-09-18 05:22 - permalink
  Márta68
  Amennyiben jobb ala beton: Milyen vastag legyen ez a betonreteg? Sovany beton keves cementtel vagy erösebb, vizallobb? Mi legyen a retegrend alatta: legalul homok vagy csak a föld / föle zuzott kö vagy soder / föle megint egy kiegyenlitö homokreteg? A retegek hany centi vastagon? (Gondolom mindez ledöngölve.) Mi a velemenye arrol, hogy a kömüves beletenne a hulladek betontömböket es teglakat ala a mederbe? Nem lesz ettöl meg üregesebb alatta az egesz? Bocsanat a sok kerdesert. Mielöbbi valaszat elöre is köszönettel. (Hamarosan kezdenenk, jön az ösz...)
 10. Márta68
  2016-09-18 05:10 - permalink
  Márta68
  Kedves Istvan! Rakhatok-e a jardara a terkö ala betont? A kömüvesem ellenzi. En szeretnek, a jarda egy regi paraszthaz elött fut, aminek nincs alaszigetelt fala, csak egy 80eve(?) kiöntött betonalapzata es igy attol tartok, hogy a terkö fugai között levezetett viz (betonagy nelkül) alul összegyülik es a falam megszivja magat. Akkor is, ha a terköszint a haztol kifele az udvar fele lejt. A csapadek hany szazaleka szivarog at betonagy nelkül a fugakon? (A fal eddig is vizes volt, eddig csak föld volt elötte, jarda nem. Most renovaltuk:függöleges külsö szigeteles, vizallo hungarocell 25-30 centire leengedve. Vizszintes szigeteles nem lehetseges, mert beton)
  Az en verziom: Terkö ala sreg betonagy, ami a leszivargo vizet elvezeti oldal iranyba az udvarra. A haz aljahoz nem folyna le csapadekviz.
  Vagy ne rakjunk ala betont es fugazzuk ki vizhatlan anyaggal a terkövek között?
  A kömüvesem verzioja:beton es tegla hulladek + salak + terkö es semmi vizhatlansag sehol, menjen le a viz!?

Magamról

 • Infó: istvan62
  Hely
  Budapest
  Foglalkozás
  Építészmérnök, statikus, műszaki vezető, műszaki ellenőr, épületszerkezeti építésügyi szakértő
 • Aláírás
  Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/

Statisztikák

Összes hozzászólás
Látogató üzenetek
Összes köszönet
Összes köszönet
Általános információ
 • Utoljára aktív: Ma 06:51
 • Csatlakozott: 2010-06-11
 • Ajánlók: 4

Barátok

Barátok 1 - 8 / 8

Elérhetőség

Azonnali üzenetküldés
Azonnali üzenet küldése istvan62 részére...
Főoldal
http://www.csaladi-epitesziroda.hu
Ez az oldal
http://epitkezes.forum.hu/members/istvan62.html

A pontos idő 08:35 , a GMT +1 időzóna szerint.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright © 2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2
Copyright © 2016 Építkezés Fórum