Építkezés Fórum   Hofstadter Tüzép Schiedel és Leier kémények - Hofstadter Építoanyag Centrum Kft. Szaniter - Hofstadter Építoanyag Centrum Kft. Nyílászárók - Hofstadter Kft. Beltéri ajtók - Áron Ház Kft. Mixerbeton - HODA Beton Kft. Lájkolj a Facebookon! Kövess a twitteren!

Vissza   Építkezés Fórum > istvan62

Beszélgetés istvan62 és Ildiko16 között
Látogató üzenetek 1 - 3 / 3
 1. Ildiko16
  2017-06-18 13:59 - permalink
  Ildiko16
  Kedves Istvan, nagyon köszönöm a mult heti jo tanacsait. Garazsunk ala igy az XPS höszigetelölapok mellett döntöttünk, a csekely nedvessegfelvevö kepessegük miatt (mivel par meterre a garazskaputol sreg iranyban - a jarda es kis füves resz utan - az utcan vizesarok fut, ami 3 napos tartos esö eseten jocskan/szinültig tele van vizzel. Ha az arok mar nem birja elszivni, gyanus, hogy megindul a viz a garazsunk fele. Utcara nyilo garazsrol van szo.) Kerdesem a következö: XPS höszigeteles eseten ugyanaz az altalanos retegrend legyen, mint amit a mult heten itt valaszaban javasolt, vagy valtozik ez esetben a sorrend? Azaz ugyanaz a retegrend (es a retegvastagsagok) az EPS es XPS höszigeteles eseten, vagy elterö? Köszönöm a segitseget es a türelmet.
 2. Ildiko16
  2017-06-10 16:16 - permalink
  Ildiko16
  Kedves Istvan! Nagyon köszönöm a gyors valaszat, sokat segitett. Meg 1-2 reszlet, ahol bizonytalanok vagyunk: A 3 PE-folia reteget belerakjuk vagy inkabb ne? (Esetleg felö, hogy "csuszkal" a foliakon az egesz konstrukcio, ha auto mozog rajta?)
  A kimaradt tükörfoliat szinten hagyjuk el? (Ugy gondoltuk az is höszigetel.)
  A homokagyat a nedvessegszivo tuladonsaga miatt gondoltuk a termett talaj helyebe. Ha jol ertem, Ön ezt sem tartja feltetlen szüksegesnek(?) Köszönettel elöre is.
 3. Ildiko16
  2017-06-10 10:25 - permalink
  Ildiko16
  Kedves Istvan! Garazsaljzattal kapcsolatban kernenk a segitseget. Mi legyen a retegrend? Viz- es höszigetelesben is gondolkodunk, mert vmikor közep- ill hosszutavon szeretnenk füthetö helyisegge alakitani. Alföldiek vagyunk, igy alulra sarga homokot szantunk (vastagsag?), betontörmelek (kömüvesünk szerint kell, igy stabilabb?), PE-folia, szerelöbeton (vastagsag? vasalas?), utana katranyfolia összeolvasztva, utana megint PE-folia, utana lepesallo nikecell (5 centi vagy inkabb 10 centi? A kömüvesünk ellenzi a 10 centist, allitolag meg fog az egesz süllyedni??), utana megint PE-folia, utana esetleg tükörfolia? (maradt ki jocskan hazrenovalasbol), utana zarobeton (vastagsag?). Jo lesz igy? Ez a sok folia reteg javasolt, vagy inkabb art a stabilitasnak? Elöre is köszönettel.

A pontos idő 08:02 , a GMT +1 időzóna szerint.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright © 2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2
Copyright © 2016 Építkezés Fórum