Építkezés Fórum   Hofstadter Tüzép Schiedel és Leier kémények - Hofstadter Építoanyag Centrum Kft. Szaniter - Hofstadter Építoanyag Centrum Kft. Nyílászárók - Hofstadter Kft. Beltéri ajtók - Áron Ház Kft. Mixerbeton - HODA Beton Kft. Lájkolj a Facebookon! Kövess a twitteren!

Vissza   Építkezés Fórum > Taglista

istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag

istvan62 istvan62 nem elérhető

Építész

Látogató üzenetek

Látogató üzenetek 31 - 38 / 38
 1. Idi
  2014-07-28 11:59 - permalink
  Idi
  Tisztelt István62!

  A következő problémával fordulok Önhöz. Vásároltunk egy 1950-ben épített parasztház jellegű (3 osztatú, stukatúr mennyezetes) házat.
  A felújítás során kiderült, hogy a ház alapja hiányos, szakaszos visszarakást igényel. A statikus, akit kihívtunk azt mondta, hogy tetőtér beépítésre ne is akarjunk gondolni, mert az épület nem alkalmas rá (falazat (tégla), 80-as kőalap alap). A hozzáépítést sem javasolja, csak egy külön építményt... Ezt nem értem miért.
  A ház alapterülete így nagyon kicsi. A kérdésem az lenne, hogy van-e lehetőség oly módon tetőteret kialakítani, hogy a tetőtér ne a falakon és eredeti alapon nyugodjon, hanem valamiféle a ház mellett húzódó tartószerkezeten.
  Ha ez megvalósítható, ennek kb. milyen költségei lennének. Illetve tud-e javasolni bármi más alternatívát?

  Köszönöm a válaszát.
  Üdv. Idi
 2. csalo51
  2014-04-26 21:38 - permalink
  csalo51
  T istván62!- köszönöm a megnyugtató válaszodat. Az általad felvetett aggályokal nincs gond. Én elsősorban a szénsalak gázosodására gondoltam. Emlékeimben ez ugyanis úgy él, hogy ez az anyag hosszú évek múlva is gázosodik a beépités után, ami zárt térben veszélyes lehet... De mi az a veszély??? Szabad helyen ez egyébként kiszellőzött, de ha most rábetonozok, be lesz zárva. Üdv: csalo51
 3. segítség
  2013-12-21 10:05 - permalink
  segítség
  szia tanácsért fordulnék önhöz lehet róla szó új vagyok a fórumon ?
 4. Nati61
  2013-09-25 13:31 - permalink
  Nati61
  Sajnos lenne egy komoly problémám. Egy uniós pályázat keretében építkezünk.
  Mit tehetünk akkor ha az általunk fizetett építési ellenőr nem a mi érdekeinket képviseli hanem a vállalkozóét. Építési napló nem naprakész, utólag töltik ki. Telefonon elérhetetlen, ha „beteg” nincs helyettesítése.
  Az építkezés több mint 1 hónapos csúszásban van. Augusztus 31.-ig papíron elkészült munkákat kifizettük, de ez a valóságban még mindig nem kész.
  A kivitelező munkája amúgy is hagy némi kívánni valót maga után. A lerakott járólap fugázás nélkül van a földön, a munkások sáros lábbal járkálnak, fúrják a falat.
  Félünk ha komolyabb ellenőrzést kapunk elesünk az általunk befizetett pénztől.
  Mit tehetünk??
  Előre is nagyon szépen köszönöm
 5. Fruzsi
  2013-08-18 11:35 - permalink
  Fruzsi
  Köszöntöm István62,
  A tanácsát szeretném kérni családi ház tervezésben, építésben! Szegediek vagyunk a vőlegényemmel. Mindenek előtt, már rendelkezünk egy rossz állapotban lévő vályogházzal, amit bontásra ítéltünk. Tudom ön nem híve a típusterveknek, de sajnos mi nem engedhetjük meg az egyedi terveztetést. Egy 100nm körüli egyszintes, 2 hálós, világos nappalis házat szeretnénk, konyha, fürdő, wc, kamra, valamint garázs 1 autóra és egy kis terasszal. A kérdésem a következő, mivel abszolút kezdők vagyunk a házkérdésben:
  1, a Típustervet a helyi önkormányzattól lehet csak kikérni? vagy ott készítik? esetleg kész tervek közül lehet választani és ezen tervnél mennyit lehet módosítani (pl.: szobát áthelyezni)
  2, milyen egyéb tervek szükségesek az épületterv mellé? víz, gáz, villany és ezeket az aktuális szolgáltató tervezi?
  3, ha egyedileg terveztetnénk kb. mennyibe kerülne a fent vázolt ház terveztetése?
  Tanácsát előre is köszönöm.
  Tisztelettel Fruzsi
 6. spartacus
  2013-02-12 20:27 - permalink
  spartacus
  Vezetékes vízellátás esetén az oltóvizet tűzcsapról kell biztosítani, a védendő épülettől a megközelítési úton 100 m-en belül lévő tűzcsapok vehetők figyelembe. A 600 l/min intenzitású oltóvíz mennyiség biztosításához legalább 1 db tűzcsapnak kell lenni 100m-en belül. A tárgyi épület 100 m-es körzetében jelenleg nincs tűzcsap. A használatbavételi engedély kérelem előtt külön eljárás keretében tűzcsapot kell biztosítani. A tűzcsap vízhozam mérést a vízszolgáltató által legkedvezőtlenebbnek ítélt ídőszakban kell elvégezni, a figyelembe vehető tűzcsapok egyidejű működésével és legfeljebb 30 nappal a használatbavételi eljárás előtt
 7. spartacus
  2013-02-12 20:26 - permalink
  spartacus
  Tiszteletem István!

  Erről tud nekem mondani valamit létezik ez családi háznál hogy kötelezzenek tűzcsap kiépítésre egy kiépült régi városrészben ahol 200m -sek az utcák és mindegyik végén van tűzcsap ami tőlem kb. 150-re van

  a tűzszakasz területe:..........m2
  az épület normatív tűzterhelése 400MJ/m2
  A szükséges oltóvíz intenzitás: 600 l/min. Amit egy órán át kell biztosítani.
  Vízellátás vezetékes vízhálózatról, tűzcsap 100m-en belül.
  Az épület tűzterhelése: az épület rendeltetéséhez kapcsolódóan az OTSZ 503.§(1) bekezdéséhez tartozó 23. melléklet 7. táblázata alapján a lakások normatív tűzterhelése 400MJ/m2.
 8. Zsuzsa
  2013-02-11 07:26 - permalink
  Zsuzsa
  Kedves István!
  Elküldtem a templomba a költségkiirást, és a szakértői véleményt is.A másik amit meg akartam kérdezni, hogy ezekről a bogaras gerendákról át tudna képeket küldeni?Nagyon jó anyag volt, emlékszem, előre is köszönöm.Zsuzsa

Magamról

 • Infó: istvan62
  Hely
  Budapest
  Foglalkozás
  Építészmérnök, statikus, műszaki vezető, műszaki ellenőr, épületszerkezeti építésügyi szakértő
 • Aláírás
  Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/

Statisztikák

Összes hozzászólás
Látogató üzenetek
Összes köszönet
Összes köszönet
Általános információ
 • Utoljára aktív: Ma 05:17
 • Csatlakozott: 2010-06-11
 • Ajánlók: 4

Barátok

Barátok 1 - 8 / 8

Elérhetőség

Azonnali üzenetküldés
Azonnali üzenet küldése istvan62 részére...
Főoldal
http://www.csaladi-epitesziroda.hu
Ez az oldal
http://epitkezes.forum.hu/members/istvan62.html

A pontos idő 08:17 , a GMT +1 időzóna szerint.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright © 2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2
Copyright © 2016 Építkezés Fórum