Építkezés Fórum   Hofstadter Tüzép Schiedel és Leier kémények - Hofstadter Építoanyag Centrum Kft. Szaniter - Hofstadter Építoanyag Centrum Kft. Nyílászárók - Hofstadter Kft. Beltéri ajtók - Áron Ház Kft. Mixerbeton - HODA Beton Kft. Lájkolj a Facebookon! Kövess a twitteren!

Vissza   Építkezés Fórum > Taglista

Zsigmond2 Van már jó hozzászólása

Zsigmond2 Zsigmond2 nem elérhető

Tag

Látogató üzenetek

Látogató üzenetek 1 - 3 / 3
 1. Márta68
  2016-09-16 10:25 - permalink
  Márta68
  A kömüvesem verzioja:beton es tegla hulladek + salak + terkö es semmi vizhatlansag sehol, menjen le a viz!? Elöre is köszönettel
 2. Márta68
  2016-09-16 10:23 - permalink
  Márta68
  Kedves Zsigmond! Rakhatok-e a jardara a terkö ala betont? A kömüvesem ellenzi. En szeretnek, a jarda egy regi paraszthaz elött fut, aminek nincs alaszigetelt fala, csak egy 80eve(?) kiöntött betonalapzata es igy attol tartok, hogy a terkö fugai között levezetett viz (betonagy nelkül) alul összegyülik es a falam megszivja magat. Akkor is, ha a terköszint a haztol kifele az udvar fele lejt. A csapadek hany szazaleka szivarog at betonagy nelkül a fugakon? (A fal eddig is vizes volt, eddig csak föld volt elötte, jarda nem. Most renovaljuk:függöleges külsö szigeteles, vizallo hungarocell 25-30 centire leengedve. Vizszintes szigeteles nem lehetseges, mert beton)
  Az en verziom: Terkö ala sreg betonagy, ami a leszivargo vizet elvezeti oldal iranyba az udvarra. A haz aljahoz nem folyna le csapadekviz.
  Vagy ne rakjunk ala betont es fugazzuk ki vizhatlan anyaggal a terkövek között?
  A kömüvesem verzioja:„beton es tegla hulladek + salak + terkö es semmi vizhatlansag sehol, menjen le a viz“!?
 3. Márta68
  2016-06-18 08:29 - permalink
  Márta68
  Segitseget kernek: Regi kis paraszthazban betonoznank az aljzatot ujra (a regi mozaikköveket feltörtük). A javasolt retegrendet megtalaltam itt a forumon, köszönöm. Az egyetlen pont ahol meg nagyon bizonytalanok vagyunk, hogy mi kerüljön az also reteg beton ala? Kavics, soder vagy esetleg homok? (Alföldi hazrol van szo, ott a homok is szokasos megoldas.) Hany centis retegben? (Azt hallottam/olvastam, hogy a sodernek, kavicsnak par centis retegben semmi ertelme, csak ugy 30 centitöl - kapillaris vizmozgas megtörese -, sajnos ennyi hely/melyseg nem all rendelkezesre. A kavics között lefolyik a nedvesseg, a homok tarolja.....szoval nem tudjuk, hogyan döntsünk.) Mielöbbi valaszat elöre is köszönettel. (Sajnos mar hetfön jön a kömüves, megbeszeles celjabol, utana kezdünk.)

Statisztikák

Összes hozzászólás
Látogató üzenetek
Összes köszönet
Összes köszönet
Általános információ
 • Utoljára aktív: 2020-12-17 15:59
 • Csatlakozott: 2012-02-20
 • Ajánlók: 0

A pontos idő 07:15 , a GMT +1 időzóna szerint.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright © 2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2
Copyright © 2016 Építkezés Fórum