Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2013-03-08, 19:56   #29 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: miért csak kívülről szigetelnek falat

A felvetett kérdéseidre így általánosságban válaszolva egy-két könyvet meg lehetne tölteni. Itt most hely és idő hiányában csak néhány kiragadott gondolat:
A homlokzati hőszigetelést általában nyílászáró cserével kötik össze, és a nagyságrenddel jobban záró ablakok is okozzák a problémát.
A széles külső párkánnyal elhelyezett ablakok nem csak esztétikai kérdést jelentenek, a hőszigetelés befordítása is érdekes kérdés lesz, amit alaposan meg kell tervezni.
Ha különböző anyagú falaitok vannak, lehet játszani a hőszigetelés vastagságával is. (A hőszigetelésnek nem az a lényege, hogy legyen rajta hőszigetelő, hanem az, hogy szabályozzuk, hogy mennyi hő áramlik át a falszerkezeten)
Ha a penész problémát a redőny felhelyezés megoldotta, akkor az a gyanúm, hogy ott valami nem jól készült.
Összességében azt tudom mondani, hogy a témában itt a fórumon, (pl:http://epitkezes.forum.hu/kiviteleze....html#post7485) és a honlapunkon is (pl: hőhidak | Tóth és Erdélyi építésziroda) több bejegyzést találsz amiből általános információkat gyűjthetsz, de a hőszigetelés előtt érdemes a házatokat szakértővel megnézetni, és konzultálni a probléma komplex megoldásáról.
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel
Hálásak a hozzászólás írójának:
spd (2013-03-12)