![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#11 (permalink) |
Építész
|
![]()
Első ránézésre kellene legalább a hatásos magasság, és a kályha füstcső átmérője. Utána ha a gépész kollégák nem mondanak okosabbat, akkor itt találsz méretezési táblázatot: celum IMAGINE - Login
Hálásak a hozzászólás írójának: | Zsigmond2 (2014-09-16) |
![]() |
#12 (permalink) |
Tag
Összes hozzászólás: 96
Kiosztott köszönetek: 10
Begyũjtött 9 köszönetet 9 hozzászólással
![]() |
![]()
Hát igen ezekről el is feledkeztem a füstcső 150 mm-es a kémény magassága olyan 6 méter lenne
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 (permalink) |
Építész
|
![]()
A Schiedel katalógus a hőszigetelt kéményből ezekhez a paraméterekhez a 16 cm átmérőt adja, de még egyszer hangsúlyozom, hogy ez nem az én területem, lehet, hogy az áramlástechnika belekavar az eredménybe.
Hálásak a hozzászólás írójának: | Zsigmond2 (2014-09-16) |
![]() |
#14 (permalink) |
Tag
![]() |
![]()
Köszönöm István én is néztem ezeket az oldalakat a tüztér ajtó nagyságát írták valahogy nem értettem az oldalt pedig amit belinkelt nem tudtam a pin kódot valahogy ma nem megy ez nekem a mai napon
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 (permalink) |
Szakember
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 316
Kiosztott köszönetek: 2
Begyũjtött 46 köszönetet 42 hozzászólással
![]() ![]() ![]() |
![]()
Mielőtt begyújtasz keress meg egy kéményes szakit, hogy ne az első begyújtás legyen az utolsó.
Nem csak a kémény átmérője a lényeg. Meg kell nézni a kandalló honnan kapja az égéshez szükséges levegőt. Manapság ezen szokott megbukni a mutatvány. Ha az ablak és az ajtó is jól szigetel akkor be kell tenni egy, vagy két légbeejtőt. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 (permalink) |
Tag
![]() |
![]()
Meglévő kémény lesz felújítva lebontom majd a helyére egy új szintén téglából. A régi kémény hagyományos 14x14 cm es ,az újat én előszür 14x20 cm lyukra gondoltam a helyszínen aztán gondoltam utána nézek, kérdezek.Jó lenne rábeszélni őket legalább a samott béléscsőre.Az emberek nem értik változnak a szabványok előírások valamit érdemes betartani pl beton kéményajtó nem szabvány .Nem kell 5 000 forintos énnekem úgy van megcsinálva a belső betonkisajtós kéményajtó megvan kívül vasból hegesztettem felfúrtam lefestettem szilóval tömítettem,gyapotot tettem a kettő közé majd bezártam 1500 forintból kijött darabja és biztonságban érzem magam a házunkat.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 1
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
![]() |
![]()
Üdv Mindenkinek!
Volna egy viszonylag sos kérdésem: jövő héten hétfőn fog jönni a kéményseprő a szokásos éves ellenőrzésre, és nem tudom mitévő legyek, hiszen most már van a nappaliban egy kandalló... :-) Paraméterek: Családi ház, 15 éve épült, tetőtér beépítéses, a ház, és nagyjából a nappali közepén egy ikerkémény van. Az egyik fele ki van bélelve, abba van kötve a gáz cirkó, egy kazán helyiségben, a másik felébe (tartalékkémény) pedig betettünk tavaly télen egy kandallót. A kérdésem az volna, hogy a kéményseprő meg tud-e büntetni azért mert a tartalékkémény a szilárd tüzeléshez (kandalló) nincs kibélelve, vagy kötelezhet-e rá? Vagy a biztonság kedvéért inkább tegyem el onnan a vizsgálat idejére (fém kandalló)? Az igazság az, hogy mielőtt a kandallót vettük utánajártam a törvényi előírásoknak, és nem találtam egyértelmű választ, ezért felhívtam FŐKÉTÜSZT. Azt mondták, hogy akkor változott meg a jogi környezet, és előtte még nem kellett bélelni, de utána pedig köteles vagyok. Valami 2013. áprilisi rendeletről beszélt, amit nem találtam meg sehol... Előre is köszönöm a válaszokat, KasaF |
![]() |
![]() |
![]() |
Címkék |
kályha, kályhakémény, kandalló, kandallókémény, kémény |
Téma eszközök | |
Megjelenítési módok | |
|
|