Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-05-11, 13:27   #2 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Tervező kiválasztása

A szempontok között kihagyhatatlanul ott a vállalási ár, de nem szabad azt önmagában nézni. (Az árképzésre egyébként többféle módszer is létezik) Meg kell nézni, hogy ez a vállalási ár mit tartalmaz, és tisztázni kell azt is, hogy milyen "járulékos költségek" jelentkezhetnek. Milyen szinten lesz kidolgozva a dokumentáció, tartalmaz-e 3D bemutatást? A legtöbb esetben egy családi ház építészeti tervezése az engedélyezési tervnél befejeződik, az sem közömbös, hogy a későbbiekben milyen támogatást tudsz a tervezőtől kapni. Az is jó, ha a tervezőnek van némi fogalma arról is, hogy mi az amit átlagos megoldásokkal el lehet érni, és mihez kellenek speciális trükkök, mert ezek eléggé pörgethetik a számlálót a kivitelezésnél.
Amire nem sokan gondolnak: az építész nem látnok, és nem műszaki rajzoló, tehát a tervet közösen kell létrehoznotok. Ez csak úgy működik, ha képesek vagytok a közös gondolkodásra, megértitek egymást, és nem elhanyagolható a bizalom sem.
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel
Hálásak a hozzászólás írójának:
Almafa (2014-07-14)