Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-01-05, 19:22   #7 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Műszaki ellenőrt keresek

Ennyire nem lehet fekete/fehér a világ.
Objektív módon valamennyi érdek ellentét mindenképpen van a vállalkozó és az építtető között, mivel az egyik a nyereségben, a másik pedig az alacsony számla melletti jó eredményben érdekelt. De ennek a résznek a megvitatásába most ne merüljünk bele, mivel ennek az összes árnyalatának kivesézésével több könyvet meg lehetne tölteni.
Általában én azt szoktam mondani, hogy minden esetben csak utólag derül ki, hogy tényleg szükség volt-e a műszaki ellenőrre, viszont visszamenőleg már nem lehet produkálni. Optimális esetben, normális vállalkozó - építtető kapcsolat esetében a vállalkozó is örülni szokott a műszaki ellenőrnek, az építtető számára pedig megnyugvást jelent a jelenléte. Van egy műszaki kontroll az építtető számára, ami kiküszöböli azt, hogy a kivitelező megvezesse, és jelezze azt, ha gond van a munkával.
Sajnos a műszaki ellenőr sem tudja 100% biztonsággal kizárni a kockázatokat, de minimalizálhatja azokat, illetve segíthet abban, hogy az esetleges későbbi viták esetében meglegyenek a megfelelő dokumentumok.
És sajnos a műszaki ellenőr mellett, véleménye ellenére is előfordul az, hogy a megrendelő úgy gondolja, hogy ő nem fizet, mert neki úgy a jó.
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel