Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2019-10-09, 14:27   #8 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Félkész ház (lejárt engedély) vásárlása

"Befejezhetem-e magamnak magánszemélyként az építkezést ..."
A folytatásból az az érzésem, hogy ennek a megfogalmazásnak a tartalmát értelmezed tévesen. Igazából minden magánszemély építtető ezt teszi, az eltérés csak abban van, hogy egy generálkivitelezővel végezteti a munkát (ez a ritkább), vagy több vállalkozóval külön - külön szerződik egyes munkarészekre. Mindkettő lehetséges. Ami már sokkal nehezebben, és korlátozottabban megvalósítható az az, hogy te magad saját kezeddel végezd el a munkákat.

Sok apróság merülhet fel, ilyen régi építkezésnél, de néhány fontos dolgot általánosságban is el lehet mondani. Ennyi idő után vélhetőleg már lejárt az engedély, így magának a továbbépítésnek a mikéntje is apróságokon dőlhet el, nem árt egy egyeztetés a helyi hatósággal. Arra nagyon figyelj oda, hogy minden elvégzett munkáról legyen meg a kivitelező vállalkozó felelős műszaki vezetőjének a nyilatkozata. A 2011 dátum alapján ez még nem e-naplós, így mindennek papíron kell meglennie. Szintén fontos tényező, hogy amennyiben jövő év végéig nem kapod meg a használatbavételi hozzájárulást, akkor sokkal szigorúbb energetikai előírásoknak kell megfelelni, jelentősen ugrik a költségszámla.
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel
Hálásak a hozzászólás írójának:
kocsiszsiga (2019-10-09)