Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2015-06-01, 17:17   #18 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Elszámolási trükkök

Szia Zsolt!

A ragasztott kő vékony (1-max 2cm vastagságú) kőlap amit ragasztanak a felületre. Színében, felületi kialakításában, az elemek méretében, és alakjában számtalan variáció elképzelhető. Ennek megfelelően ilyen kiírás esetén magára kicsit is adó kivitelező két dolgot tehet:
  • Megkérdezi, hogy milyen kőburkolata lesz
  • Felkínál egy választékot, hogy ebből tessék választani
A kérdés másik részével kapcsolatban, ha egy épület hőszigetelő burka megfelelően el van készítve, akkor nem hiszem, hogy egy erre ráragasztott kőburkolat hőhidat képezne, vagyis rontana a hőszigetelő képességen. Az igaz, hogy az a műszakilag szerencsés kialakítás ha a lábazat kicsit beljebb van a homlokzat síkjánál (nem áll ki a fölötte lévő homlokzat elé) de ez is nagyon jól kivitelezhető. A lábazatra kerülő XPS hőszigetelés a vízállóság mellett kicsivel jobb hőszigetelő, mint az átlagos homlokzati hőszigetelő, ezért kisebb vastagsággal is tud azonos hőszigetelő képességet nyújtani. Emellett a laminált padló valamivel jobban mint a járólap, ezért nem egészen értem, hogy a belső padlón járólapról lamináltra váltás mennyiben befolyásolja a homlokzatra ragasztott kőburkolat hőhidasságát.
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel
Hálásak a hozzászólás írójának:
hansolo (2015-06-01)