Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2015-01-30, 21:57   #24 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Falvastagság, hőszigetelés.

A leírt helyzet több ponton is sántít. Az egyes használati egységek közötti elválasztó fal vastagsága közvetlen nincs meghatározva, viszont biztosítania kell a vagyonbiztonságot, és a hanggátlást. Ezeknek egy 10 cm vastag válaszfal nem felel meg, bár egy 10 cm vastag vb fal a vagyonbiztonságot teljesíti.
Ezeken túl azt is előírja a rendelet, hogy "Vízvezetéket nem szabad vezetni önálló rendeltetési egységek közötti elválasztó falban, födémben, ha az huzamos tartózkodás céljára szolgáló helyiséget határol (pl. lakáselválasztó falban, ahol az lakószobával határos)" A rendeletnek ez a része korábban még szigorúbb volt, még lakáson belül sem engedte meg, hogy lakószoba és fürdő közti válaszfalban vezessük a vízvezetéket.
A hangszigeteléssel kapcsolatban keress egy akusztikust, a repedéseket pedig nézesd meg egy szakértővel. Esetleg ha készítesz egy fényképet, amin nagy felületen látható a repedések elhelyezkedése, talán tudok rá mondani valamit távolról is.
Ha az eladóval garanciális kérdésben nem tudsz megegyezni, akkor sajnos maradnak a jogászok, és az elhúzódó, jobb esetben is csak bizonytalan kimenetelű eljárások.
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel