Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2014-05-12, 20:53   #5 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: tetőtér utólagos szigetelése

A Dörkenes változatot még nem csináltam, azzal csak konferencián, és az info anyagokban találkoztam. A másik változat kivitelezését viszont már levezényeltem néhány alkalommal.
A gondolatmeneted ott sántít, hogy a "szigetelésre csak 7 cm marad". Ki mondta, hogy a szigetelés nem mehet a szarufa alsó síkja alá? Persze akkor veszítesz a hasznos alapterületből, de minden nem lehet tökéletes. Én új építésnél is min 20-25 cm hőszigetelést javaslok a tetőfelületbe. Valahogy ezt sem sikerült meg beépíteni a 15 cm magas szaruzat közé. De azért ennek is van előnye. A hőszigetelésekhez képest a szarufa hőhídnak minősül, ezért több szempontból is előnyös egy olyan kialakítás, hogy 10 cm a szaruzat közé, majd pedig a belső burkolatnak is kell egy tartóváz, aminek a bordái vízszintesen futnak, ha ezeket távtartóval rögzítjük, a többi szigetelés mehet közéjük.
Az alsó kivezetésre is van többféle megoldás, de azt inkább a helyszín ismeretében kell "rögtönözni", semmiképp nem a dobozolásba vezetve. Az alátét hélyazatot úgy kell kezelni, hogy azon víz fog folyni. Sokféle helyzet előfordulhat, az is megeshet, hogy az alsó sor cserepet ideiglenesen fel kell tolni, és úgy kialakítani valamit.
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel