Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2014-03-18, 15:06   #4 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Felelős műszak vezető

Üdvözöllek Kócos!

Kezdem a végén: javaslok egy egyeztetést az illetékes hatósággal, és ott kiderül, hogy mit fogadnak el, különösen a felsorolt listával kapcsolatban. A használatba vételi eljárást egyébként a 312/2012 rendelet 54. § szabályozza. A hivatalok ennek az értelmezése alapján kezelik ez ügyeket. Ettől függetlenül az épület műszaki védelme érdekében az ereszcsatorna felszerelését minél előbb javaslom. A használatbavételhez pedig kell majd egy geodéta is, aki elkészíti a változási vázrajzot a földhivatali feltüntetéshez.
A felelős műszaki vezető, és az építési napló hiánya pótolható egy szakértői nyilatkozattal. Esetedben el tudom képzelni azt is, hogy a rendelkezésre álló szakértői vélemény mellé tesztek egy felelős műszaki vezetői nyilatkozatot az abban előírt javítások elkészítéséről. Ezek mellett vagy egy megvalósulási dokumentációra, vagy egy fennmaradási engedéyl kérelemre is fel kell készülni. A jogerős engedélytől eltéréssel kapcsolatos lehetőségeket fenti rendelet 22. § tartalmazza. Ez alapján a szerkezetet érintő eltérés sem probléma, ha az épület teherbírási jellemzői továbbra is megfelelőek. (szerintem ép napló hiányában statikus tervező, ill szakértői véleménnyel ez is igazolható) Ebben az esetben egy megvalósulási terv elegendő. A tető magasságának változása viszont már az épület befoglaló méreteit is érinti, ami alapján már fennmaradási engedély kérelem benyújtására kötelezhetnek.
Első nekifutásra nagyjából ennyi.
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel
Hálásak a hozzászólás írójának:
Kócos (2014-03-18)