![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#1 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 3
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
![]() |
![]()
Üdv mindenkinek!
Akarnék csinálni egy fedett kocsibeállót aminek a mérete 5 m hosszú 4 m széles a tető alja 2,25 m a földtől kb. 5°-os lejtéssel . A tető polikarbonátból lenne. A két szélén lenne 1-1 db10*10-es oszlop, amin egy 10*10-es áthidaló gerenda lenne. A másik vége a falhoz csatlakozna, egy áthidaló gerendára lenne felültetve. A kérdésem az lenne, hogy mekkora gerendákat kell használjak a polikarbonát lemezek alá? 10*5 (esetlegesen élére állítva) vagy 10*10? Az áthidalandó távolság 3,8 méter, ugyanis a két alátámasztó oszlop nem a szerkezet végén van, hanem attól 1,2 m-re. Köszönöm a válaszokat! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 (permalink) |
Építész
|
![]()
Ehhez is jó lenne egy vázlat, mert anélkül sok félreértés lehet belőle. Az azért már most megemlítem, hogy ez az épület bővítésének minősül, így engedélyre, vagy "egyszerű bejelentésre" kötelezett!
![]() |
#3 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 3
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
![]() |
![]()
Elnézést a késői válaszért és köszönöm a segítséget a hivatalosítással kapcsolatban!
Most még csak a "tervezés" fázisában vagyunk, hogy egyáltalán mennyi az annyi... Csatoltam a vázlatot, ami szintén kezdetleges, de remélem érthető! Felül és oldalnézet.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 (permalink) |
Építész
|
![]()
Ehhez a szerkezethez az 5*10-et kicsit karcsúnak találom, a 10*10 pedig esztétikailag túl vaskos. Én 5*15-ben gondolkodnék. Az 1,20 m túlnyúlás viszont kicsit sok, az ekkora ereszkinyúlásokat már alá szoktuk támasztani.
Amennyire tudom, az 5° a polikarbonát esetében a minimum, így az alá ne menjetek. Végül fontos, hogy ezek csak előzetes kalkulációnak nevezhetők, mert amellett, hogy pl a szerkezet merevítéséről sem szabad megfeledkezni, az egészet átírhatja, hogy a helyi szabályzat mekkora beépítést enged meg, vagy mennyire lehet megközelíteni az adott oldalon a telekhatárt.
![]() |
Téma eszközök | |
Megjelenítési módok | |
|
|