![]() |
|
|
#1 (permalink) |
|
Tereprendező
|
Nem reklámnak szánom, de ma beleakadtam egy vállakozásba, amit a "Betonkeverés önfelszedő betonkeverővel" cimként reklámoznak - sajnos egy ingyenes - weboldalon. Mivel magam még ehhez hasonlót nem láttam igen tágra nyílt szemekkel böngésztem végig az oldalt:
http://www.freeweb.hu/betonalap/betonlap.htm Már csak arra lennék kiváncsi, hogy ez egy saját találmányú gép, vagy ilyet valahol gyártanak mint "traktorkiegészítő...". Mindenesetre.... nem semmi egy betonozó gép... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Építész
|
Így ránézésre nekem egyedi gyártmánynak tűnik, de nem új találmány. korábban inkább az ősrégi építéshelyi dömper alvázon láttam, vonókosaras sóder adagolóval. A képen látható változatot, ahogy a hirdetés is ajánlja, inkább alapozásnál tartom használhatónak. A sóder adagolást bizonytalannak tartom egy magasabb szilárdsági követelményű szerkezethez.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Tereprendező
|
Elég kacifántosan találtam rá az oldalra, és miután végignéztem arra a következtetésre jutottam, hogy egyedi a szerkezet, de nem voltam biztos benne. Azért az a kép, ahogy "önrakodja" a sóder a keverőbe az nagyon durva, plusz azt irják hogy +2 ember kell hozzá a cement és vizadagoláshoz.
Jó lenne tudni mennyit lehet ezzel spórolni a betonozásnál, és hogy lehet-e egyáltalán. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Építész
|
Az sem elhanyagolható, hogy az alapot megközölve bemegy az épület belsejébe, hogy beönthesse az anyagot, ezt viszont nem lehet bármilyen talajon megcsinálni.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Építész
|
A téma profi megoldása: http://gepkereskedelem.eu/368-onjaro...rok.html?pop=0
|
![]() |
| Címkék |
| betonkeverés |