Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2013-03-08, 14:13   #28 (permalink)
spd
Új tag
 
Csatlakozott: 12-12-31
Összes hozzászólás: 2
Kiosztott köszönetek: 2
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
spd Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: miért csak kívülről szigetelnek falat

Idézet:
istvan62 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szia spd!

Ha az egész külső homlokzatot rendbe kel tenni, akkor érdemes az egészet le is szigetelni. Ha csak egyes falakon készül hőszigetelés, akkor is a külső oldalra javaslom még az is jobb megoldás, mint felvállalni a belső szigetelés mizériáját. Ha vannak olyan magas tűzfalak, akkor lehet megoldást találni arra is, hogy oda ne kerüljön szigetelés. Természetesen az ilyen eseteket megfelelő szakértővel egyeztetve érdemes előkészíteni.

Végül egy kis játék a szavakkal: az, hogy egy fűtés korszerűsítés jelentős megtakarítást eredményezett, az nem szükségszerűen jelenti azt, hogy az épület jól tartja a meleget, csak azt, hogy egy korábbi technológiához képest jobb hatásfokkal állítjuk elő a meleget.
Kedves istvan62!

Nagyon köszönöm a gyors választ.
Megfontoljuk, hogy akkor inkább a külső szigetelést választjuk, és akkor lehet, hogy nem minden falnál (apropó, ilyen esetben nincs meg a penészedés, páralecsapódás veszélye?).

Másrészt esztétikai gondunk is van a külső szigeteléssel (ez lehet, hogy kicsit off-téma, nem vág teljesen ide, elnézést ezért, de kiváncsi vagyok a véleményetekre):
- az ablakok boltívesek, és nagyon bent vannak a fal síkjához képest (kb. 30 cm mély a párkány kívül, az ablak előtt...)
- hogy miért lett így csinálva, csak apukám tudná megmondani, de ő meg már nem él...
- szóval kissé tartunk attól, hogy ha erre még rájön a 10 cm-es szigetelés + vakolat, akkor jó kis "rókalyukaink" lesznek ablak címén. :-(

Harmadrészt:
Nővéremék is szigeteltek, aztán szép kis párás otthonuk lett, a penész is megjelent. Ez a gond akkor oldódott meg, amikor redőnyöket tettek fel az ablakokra.
Mi viszont semmit nem tudunk feltenni a hülye boltív miatt (elnézést, de bár szép a boltíves ablak, de egyéb szempontból csak hátránya van), ezért tartunk attól, hogy a szigeteléssel "lezárjuk" a házat.

A fűtéssel kapcsolatban teljesen igazad van. :-)

Köszi az ismételt tanácsokat!
Dia
spd nem elérhető   Válaszol idézettel