Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2013-01-27, 11:07   #7 (permalink)
sbs
Könyörtelen tereprendező :-)
 
sbs avatarja
 
Csatlakozott: 10-05-03
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.594
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
sbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtag
Alapbeállítás re: Családi ház építésének menete

Hát én ilyen nagy léptékben sosem gondolkodtam. Legalább két buktatója van az ilyen jellegű építésnek:

1. amíg nincs fent a tető, addig minden ázni fog. A betonnak annyira nem, de a téglafalaknak annál inkább árthat ha folyamatosan átnedvesedik. Igy ha már állnak a falak, de még egy év mire tető kerül rá az nem jó.

2. a másik a fagy, ami az előbbivel kombinálva, már tud károkat okozni minden építőanyagban, azaz a beszívott víz megfagyva roncsolja az anyagokat.

Én azt tartottam fontosnak, hogy tető alatt legyünk mihamarabb. Utána lehet szusszanni, akár egy tél idejére is, ha már másképpen nem megy (az anyagiakra gondolok)

Arról nem is beszélve, hogy a lezáratlan (pl nyílászárók nélküli) épületben még egy szöget se hagyjatok, nem beszélve a komolyabb értékekről.

A nyílászárók betételével és az épület lezárásával, még egy nagy lépést tettél az ügyben, hogy a továbbiakat már késleltetheted. Viszont a nyílászárók rögzítése után mindenképp köbe kell vakolni, mert "ügyes kezű szakemberek" könnyedén veszik ki a pusztán befúrt és körbe púrhabozott ajtókat, ablakokat.... :-(
__________________
Az építkezés egy nagy kaland!
Olasz kémények képgalériája 2012: www.kemenyek.info
sbs nem elérhető   Válaszol idézettel
Hálásak a hozzászólás írójának:
szalka82 (2013-01-27)