Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-09-12, 19:33   #2 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: PhoneStar Csendlap

Szia!

A teljes probléma körrel kapcsolatban az a javaslatom, hogy szánd rá a pénzt, és keríts egy akusztikai szakmérnököt, legalább egy tanácsadás keretéig. Lehet, hogy az említett anyag már 15 mm vastagságban is nagyon jól hangszigetelő, de az épület szerkezeteink nagyon jól vezetik a hangot. Nem csak a síkjukra merőlegesen! A szélsőséges példa amikor egy vb panelház egyik végében valaki elkezd falat fúrni, a túlsó végében is hallani, akárhány lakás van köztük. A szerkezet viszi a hangot, hiába szigeteled le a köztetek lévő falat, a fal össze van kötve a homlokzati fallal, és abban kialakulhat a hanghíd.
Remélem csak feleslegesen sötét képet festek, de egyszer egy szakértői beszélgetésből ezt szűrtem le. Valamennyi hatása biztosan lesz az elképzelt szigetelésnek, de lehet, hogy kevesebb. mint amit műszaki adatok alapján remélsz. Egy akusztikus biztosan tud jó ötleteket adni.
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel