Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-11-03, 07:23   #9 (permalink)
mute
Új tag
 
Csatlakozott: 11-11-02
Összes hozzászólás: 5
Kiosztott köszönetek: 1
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
mute Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Lakóház építése vállalkozóként, saját célra

Nagyon köszönöm az érdemi válaszod!

Sok minden azon múlik, hogy végül hogy döntenek az EVA sorsáról. Ha eltörlik, akkor 2012-től költségre lesz szükség, s ez esetben kézenfekvőnek tűnik, hogy ezt - ha erre van mód - ne 100 forintos gémkapcsokból tarháljuk össze, amikor ott van egy tervezett (s részben irodaként használt) ház több tízmilliós nagyságrendű valós költsége, ami egyrészt több milliós azonnali áfa megtakarítást, másrészt a vállalkozás bevételeinek lefedését is szolgálhatja.

Tudom, a csapda a "másik végén" van a dolognak, amikor valamiért ki kell venni a vállalkozásból esetleg vagy eladni. Viszont a macerát megint ellensúlyozhatja, hogy nemcsak a beruházási egyszeri költséggel lehet számolni, hanem a bútorok, riasztó, izzók, rezsi, javítások stb. folyamatos költségeinél is jelentkezhet az áfa megtakarítás és a költségként való elszámolhatóság.

Mivel ez óriási felelősség, mert nem dobálózunk tízmilliókkal, ezért hálás vagyok minden olyan felvetésért, ami a kockázatokra hívja fel a figyelmet, hogy mindent mérlegelni lehessen töviről-hegyire.
mute nem elérhető   Válaszol idézettel