Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-02-14, 19:52   #3 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Szabály a kazánház elhelyezésére

Ebben a két bejegyzésben rendesen összegyűltek a témák, próbáljuk egy kicsit kibogozni:
Elsősorban a családi ház mindenképpen engedély köteles, tehát a terv függvényében a pontos kialakítást majd a tervező kollégával kell megoldani.
A kazánház elhelyezésével kapcsolatban, elsősorban tisztázni kell, hogy milyen kazánról beszélünk, a köznapi beszédben gyakran nevezik azt is kazánnak, ahová a cirkót teszik. Csak a fontosabb kérdések: hagyományos, nyitott égésterű gázkazán, vagy szilárd tüzelésű kazán csak önálló szellőzéssel rendelkező helyiségen keresztül kapcsolódhat garázshoz. Nyitott égésterű gázkazán csak olyan helyiségben helyezhető el, aminek nincs semmilyen kapcsolata lakás légterével. Zárt égésterű gázkészülék szinte bárhol elhelyezhető.
A szomszéd felőli eresz magasságát (feltételezem ez a kazántól független kérdés) építmény magasság, vagy homlokzat magasság formájában a helyi szabályzat határozza meg.
Lakó helyiségek minimális belmagassága 2,50 m.
Megleptél ezzel a 801§-ra hivatkozással. Az én OTSz-emben ez a szöveg az Építmények tűzvédelmi követelményei, I./4 fejezet, 4.9.4. pont alatt szerepel azonos szöveggel. Pedig ezek az EI jelölések már az új szabályzatra utalnak.
116 kW kazán családi házban nem jellemző, hatalmas teljesítmény.
Most nem sikerült megtalálnom, de emlékeim szerint a kazánházzal kapcsolatos OTSz előírások csak a nagyobb teljesítményű készülékekre vonatkoznak (talán 60 kw fölött?) A fent leírt szabályok ne az OTSz-ből, hanem a GMBSz-ből, OTÉK-ból valók.
A félreértések megelőzésére: középmagas épületnek azt nevezzük, amikor a legfelső padlószint 13,65 -30 méter között van
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel