Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-11-16, 14:48   #1 (permalink)
sbs
Könyörtelen tereprendező :-)
 
sbs avatarja
 
Csatlakozott: 10-05-03
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.594
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
sbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtag
Alapbeállítás Áramlopás vikendházban

Ma reggel hallgatom kedvenc rádióadómat (Rádió1) és hallom, hogy az egyik műsorvezető, kapott egy negyedmilliós (250.000.-) Ft-os számlát az ELMŰ-től, amire közölték vele hogy hiába nem ismeri el ki kell fizetni. Az egyik betelefonáló (szakmabeli) is csak annyit tett hozzá a végén, hogy "...akkor szivacs..."

Nos mit tehetünk ha ilyen történt?

1. Hibás a villanyóra, meg kell vizsgáltatni, leelleőrizni

2. Valamilyen zárlatos fogyasztó működve maradt és ez fogyasztotta az áramit, ezt is le tudjuk ellenőrízni.

Ha megbizonyosodtunk az első kettőről, dehát biztosak vagyunk abban hogy NEM MI fogyasztottuk el ennyi áramit, akkor valaki MÁS, azaz ÁRAMLOPÁS történt. Mivel a villanyóra mérési eredménye ezt jól mutatja az áramot a villanyóra UTÁNi szakaszból lopták el, nézzük meg van-e nyoma valamilyen behatolásnak. A legkisebb gyanu esetén is:

1. Azonnal forduljunk rendőrséghez és tegyük meg a feljelentést

2. Haladéktalanul értesítsük a feljelentés megtételéről az áramszolgáltatót és NE fizessük be a számlát, mivel akkor nem lesz egyszerű visszaperelni a pénzt a valódi tolvajtól, tehát ne MI fizessünk HELYETTE.

Nem vagyok jogász, de ha valamit nem jól látok, meghallgatom a véleményeteket.

ui: az áramszolgáltatónak olyan mérőautói vannak, amelyek képesek megállapítani a ház előtt elmenve, hogy történik-e benn fogyasztás, bár ilyen esetben nem tudom hogy kiküldenek-e ilyen autót "megfigyelni"
__________________
Az építkezés egy nagy kaland!
Olasz kémények képgalériája 2012: www.kemenyek.info
sbs nem elérhető   Válaszol idézettel