Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-10-28, 19:35   #2 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Terranova vakolat a házon

Kezdjük azzal, hogy amit itt leírtál az a hagyományos jellegű rétegrend, és ezeknél a felületképzés jellegéhez még létezik a dörzsölt típus is. Kivitelezők, kereskedők jobban tudják, de érzésem szerint manapság ezeket a felület képzőket ritkábban használják, manapság inkább a vékony vakolatok mennek. Ennek is vannak különböző szemcse méretei, szórt, és gördülő szemcsés változatok. Ezeket lehet rakni a hőszigetelő lemezekre is, ha alapvakolattal rakják, akkor én a hőszigetelő alapvakolatot szoktam javasolni, mert csak az anyagban jelent többletet, de ad némi plusz hőszigetelést. Egyébként a termék skála bővítése miatt épp a Terranova hozta ki a kőzetgyapot homlokzatra felhordható hagyományos nemesvakolati rendszert, amit korábban már említettem (http://epitkezes.forum.hu/hoszigetel...2.html#post698)
Amikor olvastam a kérdést, elővettem a Weber kalauzt, (mégiscsak legyek pontos), aztán úgy döntöttem, egyszerűbb a scan. (A sok tábla közül csak kettő) Az olvashatóság érdekében ide linkelem az eredeti képméretet is.

terranova1

terranova2
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel