Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2019-04-23, 13:36   #87 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: alap betonozás

A sávalap alá nem javaslom a kulét, nem tudom mi lenne a funkciója. Amennyiben ez tényleg nagyméretű, és finom szemcsék nélküli, akkor közte jelentős üregtérfogat marad. Ebben az esetben nem csak a zsalu eltávolításakor kipergő kavics a kérdéses, hanem a homok a későbbiekben bemosódhat közé, ami azt eredményezheti, hogy a vasalt aljzat alatt keletkezik üreg.

Ha a kulé már ott van, a hígabb beton javíthat a helyzeten, de ez is félreérthető. A beton szilárdságát meghatározó jellemzők egyike a víz/cement tényező, vagyis a víz és a cement aránya, tehát a hígabb betonba több cement is kell - bár ez kiváltható ha több víz helyett plasztifikáló adalékot használunk. Emellett nem önmagában a beton folyóssága az érdekes, hanem a finomabb szemcseméret is, hogy a résekbe bejusson, de ez ismét a beton cement igényét növeli.
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel