Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2018-04-20, 08:05   #1 (permalink)
zolo
Új tag
 
Csatlakozott: 18-04-20
Összes hozzászólás: 4
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
zolo Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás Regi lepcsofeljaro megszuntetese

Tisztelt Szakertok!

A padlasteret szeretnem idovel beepiteni, igy az egyik szobabol levalasztottunk egy 180x180 cm-es reszt az uj lepcsofeljaronak, mivel a folyosan levo lenyithato padlasfeljaro merete elfoglalta volna az egesz folyosot.
Az uj feljaro ki lett alakitva, ki lett vagva a fodem, miutan felulrol fa gerendakkal lett megoldva a mardek fodem felfuggesztese. Ez statikussal lett terveztetve, jovahagyva.
Elerkerkeztunk a felujitas azon reszehez, hogy a regi padlasfeljaro a folyoson elbonhato, illetve a fodemben a regi kivagas megszuntetheto.

Ezt ugy oldottam meg, hogy ket oldalon, a tarto falakkal parhuzamosan, gerendapapucsokat (3 x3 db) rogzitek fel beutos, nagy teherbirasu tiplikkel, melyeknek elmeleti terhelhetosege 420 kg/db. Illetve a papucsokra 10x10 cm-es fagerendakat helyezek, majd erre jon egy reteg fa, illetve erre betonvassal 5-6 cm beton.

A folyoso szelessege 125 cm. A regi lepcsofeljaro merete: 140x70 cm. A lepcsofeljaro a folyoso falahoz kepest ugy helyezkedik el, hogy a jobb fele csak par cm-re (kb 5cm) van a tartofaltol, a bal oldala a falig vasbeton (3 db-ot talaltam aranyosan elosztva, ha jol lattam, akkor 2 db vas volt egy helyen) illetve korben ki van ontve betonnal.

A kerdes, hogy hogy butasag volt e a beton, vagy eleg lett volna csak egy fa keretet erre a harom fagerendara raultetni es vegul szinten faval befedni?
Okozhat barmifele dilettacios problemat a fenti megoldas?

Elore is koszonom a segitseget.
zolo nem elérhető   Válaszol idézettel