Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2017-11-29, 19:18   #5 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Födém szigetelése a gerendák között

Én sem tartom mindenképpen szükségesnek az aláfóliázást, ami a gerendák közé rakott hőszigetelés esetében csak akkor kivitelezhető, ha az alsó deszkázatot is elbontjuk. Két esetben nem elhagyható: ha igény a belső tér (viszonylagos) légtömörsége, vagy ha a tetejére kerül fólia, vagy hézag zártan beépített OSB, vagy hasonló járófelület. A tetejére a geotextilt jó elgondolásnak tartom, bár nem tudom mennyire véd a rágcsálóktól. Ha nem kerül be alulra fólia, akkor a geotextil alatt a deszkázatot is javaslom egy kicsit hézagosan fektetni.
Ha egy helyen megjelent a rovarrágás (de ettől függetlenül is), ilyen munka esetén mindenképpen javaslom a teljes faanyag átvizsgálását.
Rovarrágott résznél a fertőzött rész eltávolítása szükséges bárdolással, véséssel drótkefével ..., majd a vegykezelés, amit szintén a teljes felületre javaslok. konkrét vegyszert nem javasolnék, mert ez már nem az én területem, és Zsuzsa, aki itt a fórumon ennek a szakértője volt sajnos már elhunyt. Érdemes megkeresni egy szaküzletet, ahol tanácsot tudnak adni. (Pest környékén a TŰZ ellen tíz elem.Tűzgátló festékek és tűzvédő anyagok oldalt ajánlotta Zsuzsa) Amennyire tudom a legtöbb vegyszer gomba, és rovar fertőzés ellen is véd, de létezik olyan is ami ezen felül a tüzvédelmet is javítja.
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel