Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-08-24, 07:42   #5 (permalink)
Erika
Új tag
 
Csatlakozott: 10-08-23
Összes hozzászólás: 2
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
Erika Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Mi az a lakás-előtakarékosság ?

Kedves Harzol!
Lehet, hogy Ági "ügynök", de hidd el, van olyan jó a lakás előtakarékosság, hogy érdemes vele foglalkozni! Keresd meg Bencsik Jánossal, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) energiaügyekért és otthonteremtési politikáért felelős államtitkárával készült interjút ( 2010.07.21.) Bencsik: "nincs más út, minden ebbe az egy irányba vezet" címmel, és egy kicsit világosabb lesz ez a téma.

A lakás előtakarékosság a fiataloknak létkérdés, de 0-100 éves korig sem elvetendő, ha csak 70%-át kell összegyűjtened valaminek, a többit meg kapod. Csak azért, mert TE gondoltál a jövődre.

A lakás előtakarékosság másik nagy előnye, a fix kamatozású, alacsony hitelkamat, ami tervezhetővé teszi az egész konstrukciót. Ez a kamat fele a banki kamatoknak és az első hónaptól az utolsóig a törlesztő részlet azonos.

Szerinted ez a jobb, vagy a változó, magasabb kamatozású banki hitel, amihez a jogszabályok szerint minimum 25% önerő azért kell!?

A legjobb persze az, ha a kedves szülők vesznek készpénzre egy ingatlant a csemetének, csak az a baj, hogy nem ez az általános.
Erika nem elérhető   Válaszol idézettel