Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2017-06-23, 20:37   #1 (permalink)
GuTi20
Új tag
 
Csatlakozott: 17-06-23
Összes hozzászólás: 3
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
GuTi20 Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás Félkész ház (lejárt engedély) vásárlása

Kedves Fórumtársak!

Segítséget szeretnék kérni, kicsit részletezem a helyzetet. Házat szeretnénk vásárolni és megakadt a szemünk egy félkész házon.

Egyelőre annyit tudunk, hogy a házat 2008 előtt kezdték el építeni, tehát az építési engedély lejárt. Amennyiben mi ezt megvásárolnánk, milyen lehetőségek vannak a befejezésre és a lakhatási engedély megszerzésére? Az ingatlanos azt mondta újra kell készíttetni az engedélyeket a hatályos jogszabályok alapján. Azt is olvastam, hogy kérhető fennmaradási engedély. Hitelből szeretnénk finanszírozni egy részét a háznak, így olyan megoldás kell amit a bank is elfogad. Az idő nem sürget, de nem évek múlva szeretnék beköltözni. Az sem utolsó szempont, hogy melyik "út" mennyibe kerül.

Amennyiben bírságot szab ki az önkormányzat azt kinek kell fizetni, ha megveszem az ingatlant? Nekem mint új tulajdonosnak vagy annak aki építette, de nem fejezte be időben?

A ház készültségét tekintve én félkésznek mondanám. Falak, nyílászárók, tető készen van. Csatornára rákötve, víz és villany bekötve. Gázcsonk a ház falától pár centire. Villamos kábelek és vezetékek bekötve (dugaszoló aljzatok, kapcsolók és világító testek még nincsenek), kémény van, kazán még nincs. A fűtéshez a csövezés készen van, de a fűtőtestek nincsenek felszerelve. A ház 38as porotherm téglából épült, szigetelve nincs. Tetőtér szintén kész, gipszkartonnal a mennyezet is el van már burkolva.

Tehát kell még kazán, fűtőtestek, gáz bekötés és belső burkolás ill. kád, csaptelep, konyhabútor stb.

A segítséget előre is köszönöm!

Utoljára módosítva: GuTi20 által : 2017-06-23 20:58
GuTi20 nem elérhető   Válaszol idézettel