Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2017-06-05, 20:06   #3 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: kivitelezők 2017-ben

A képek azért nem kerültek mellé, mert azt önálló hozzászólásba terveztem, csak ahhoz még nem jutottam hozzá, de nézzük az elsőt a kettő közül:

Egy magastetős társasház héjazat cseréjéről volt szó (fóliázás, lécezés, cserepezés, és bádogos munka). A társasház résszámlákra már több mint 22 milliót kifizetett, és megszavazta a végszámla kifizetését is, de azt a társasház műszaki ellenőre nem írta alá a munka minősége miatt. Egyébként a kivitelezőnek a társasháznál, és a műszaki ellenőrnél egyaránt pozitív megítélésű volt az előélete. A kivitelező erősködött, hogy I. o. minőségű munkát végzett, közben több lakóval is folyamatban volt a beázás miatti kártérítési pere. Ezek alapján hívtak ki a munka minőségének megvizsgálására.
A képek szerintem magukért beszélnek, de ami nem olvasható le róluk, az az, hogy a léctávolságot még a megengedett legnagyobb léctávolságnál is ritkábbra készítették, annak ellenére, hogy a tető kis hajlásszöge miatt még sűriteni is kellett volna.
Természetesen a kivitelező az én véleményemet sem fogadta el. Ezek után a per előtti békéltetés céljára felállított Teljesítésigazolási szakértői szerv állított ki egy olyan véleményt, miszerint az elvégzett munka értéke 0 (nulla) forint - minden visszafizetendő



__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel