Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2016-11-06, 16:51   #3 (permalink)
Tusi
Új tag
 
Csatlakozott: 16-11-06
Összes hozzászólás: 5
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
Tusi Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: kell e engedely

Idézet:
istvan62 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szia Tusi!

Úgy látom szerencséd van, ha végignézzük a jogszabályokat:
Az OTÉK a fogalommeghatározásoknál azt mondja, hogy: "Pinceszint: olyan építményszint, amelynek padlószintje több mint 20%-ában kerül 0,70 m-nél mélyebbre a csatlakozó rendezett terepszint alá." Tehát ez nem pince.
A 312/2012 Korm rendelet 1. melléklete tartalmazza azokat a munkákat, amihez nem kel építési engedély. Ennek 8. pontja így szól: "Nem emberi tartózkodásra szolgáló építmény építése, átalakítása, felújítása, valamint bővítése, melynek mérete az építési tevékenység után sem haladja meg a nettó 50 m3 térfogatot és 3,0 m gerincmagasságot." Ebbe kényelmesen beleférünk, tehát nem kell engedély.
Ha mégis pince lenne, akkor viszont rosszabb lenne a helyzet, ott 2,0 m mélység, és 20 m3 a határ, és ebbe nem fér bele.
Amennyiben az épület akár engedélyhez lenne kötve (a bejelentés csak eljárási különbséget jelent, és dokumentációs tartalmi eltérést), akkor így utólag már csak fennmaradási engedélyről, és ahhoz tartozó büntetésről lehetne beszélni. - a büntetés mértéke az eljárással kapcsolatos tervezési, eljárási ... költségeken túl 864 EFt lenne -
Szia Istvan62!
Koszonom a gyors valaszt.en is erre gondoltam hogy talan igy szerencse lesz mert mellekepuletkent beirattathato.ilyenkor csak a varosi epitesi osztalyra kell bemenni es ott bejelenteni ?vagy mi a teendo?koszonom udvozlet
Tusi nem elérhető   Válaszol idézettel