Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2016-04-14, 05:03   #2 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Bogaras tetők

Sajnos tudomásom szerint Zsuzsa már nincs közöttünk, hogy a faanyagvédelmi kérdésben segítsen, így amit lehet megpróbálok megválaszolni.
Véleményem szerint a várható tönkremenetel ideje általánosságban nem igazán megbecsülhető, mert az nem csak a fertőzés mértékétől, hanem a szerkezet statikai kihasználtságától is függ (mennyi teherbírási tartaléka van?) Amennyire a képek értelmezhetők, van rajtuk régi, és friss rágás is. Ezek a kártevők jellemzően a szaporodási időszakban rágnak, főleg a felszín közelében, illetve a kéreg, háncs alatt, majd kirepülnek. A szerkezet megtisztítása úgy történik, hogy a fertőzött felületeket le kell bárdolni, majd a megmaradt egészséges felületű faanyagot kell kezelni a védőszerrel. A siker érdekében utólagos munkánál megszüntető hatású vegyszert kell alkalmazni. (Alap esetben megelőző hatásút használunk!)
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel
Hálásak a hozzászólás írójának:
Busz (2016-04-16)