Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2016-02-26, 16:16   #21 (permalink)
spartacus
Tag
 
spartacus avatarja
 
Csatlakozott: 13-02-10
Hely: Kecskemét
Összes hozzászólás: 83
Kiosztott köszönetek: 1
Begyũjtött 29 köszönetet 19 hozzászólással
spartacus Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Garázsépítés

Segítségeteket kérném!
A felmerült problémám körül érdeklődöm több helyen is, hátha itt választ kapok rá. Sok mindenben segítettetek már.

Van egy garázs, műhely igazából mindegy, alapterülete 8 m x 8m és 25cm-es zsalukő a falazata a ferde rész nem tudom szaknyelven, hogy hívják az kisméretű tégla. Eredetileg fa tetőszerkezete volt. Egyedül a cserépléc alatti gerendák voltak 80x40 zártszelvényből az is fektetve, ezen cserépléc és cserép.
40.jpg
A régi tetőszerkezet le lett dobva (látjátok elég ramaty állapotban volt igaz 30 évet kibírt). A kisméretű téglából és a zsalukőből vissza lett bontva, majd „koszorú” lett rá készítve.
Adott a falszerkezet a tető dőlése stb. erre szeretnék egy trapézlemezes, vasszerkezetes tetőt. Én azt terveztem, mint a régi tetőszerkezet, középen egy erős rácsos tartószerkezetet csinálok, ami meg fogja támasztani a 80x40-es zártszelvényeket (ami régen is volt csak most állítva ) Ennek a rácsos tartónak a két végét nem csak a koszorúra lenne rátámasztva hanem a fal mellet, mindkét oldalon egy 3”-os csőből oszlop lenne csinálva ( Ez a cső nem a rácsos tartónak lett kialakítva, de ha már ott van akkor az is hozzá lenne rögzítve. A koszorú készítésekor ki lett alakítva azok a tüskék amihez a rajta futó zártszelvények rögzíthetőek, mintegy keretet alkotva és ehhez a kerethez lenne hegesztve a 80x40 –es zártszelvények. Merőlegesen a 80x40-es zártszelvényeken 50x50 faléc majd trapézlemez.

A Kérdés az lenne, hogy középen elhelyezkedő rácsostartó "mestergerenda" mekkora is legyen? Milyen anyagból, milyen mintázattal ? Én ragaszkodnék egy rácsos áthidalóhoz de ha nem tervezhető mert akkor a súly akkor akkor legyen kettő.
A másik kérdés hogy a 80x40-es zártszelvények elég erősek-e igaz eddig is ez volt, de az nem jelenti azt.
áthidaló.jpg
Segítségeteket előre is köszönöm.
spartacus nem elérhető   Válaszol idézettel