Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2015-05-08, 20:10   #13 (permalink)
Loggi
Bölcs
 
Csatlakozott: 13-03-06
Összes hozzászólás: 579
Kiosztott köszönetek: 26
Begyũjtött 26 köszönetet 24 hozzászólással
Loggi Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Járda a ház körül

Idézet:
Loggi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
A telek mellé kívülről épített járda magáncélokat szolgál, vagy közcélokat?

Ezen Járda egy kiemelt buszmegálló szigethez vezet, legalább is egy része.A kiemelt járdaszigetet ugyanis egy rampán át lehet megközelíteni a közút felöl, és nem a szépen kirakott járdáról, mivel az igen baleset veszélyes! Meg is történt a baj!Épp, hogy elhangzott a vigyázz felkiáltásom, hátranézve, már a nejem fájdalmas arcát láttam térdre esve.A bal csuklóját fájlalta szegény, ma műtötték szilánkos töréssel.A rampa, és a járda között egy sövény is húzódik, ami betekar ráadásul. Már a buszról leszálláskor is baj volt a járdaszigetről való lelépéssel, mert a másik vége a szigetnek egy gödörrel indult tovább a terepen, és a boka törés csak véletlenen múlott! A sziget szegélyköveinek ferde felkenése-töltése sóder szerű anyaggal még tovább növelte a baleseti veszélyt. Nagyobbat kellett lépni. Olyan ez, mint télen a hó és jégakadályok a járdára való fellépéskor.Ezt nem szokták takarítani, mert az már nem a járda.
A térkővel kirakott szép járdát valószínű a telek tulajdonosa építette, és később lett buszjárat, és megálló is kialakítva. A kettő nincs öszhangban egyáltalán, és potenciális baleseti forrás!Hogy miért az uttest felé lejt a kiemelt járdasziget, nem tudni. Ha nem emelték volna fel ennyire a belső felét, felkenni- feltölteni sem kellett volna ferdén az oldalát .Megismertem egy új fogalmat, SBO, Sűrgősségi Betegellátási Osztály. Minden elismerésem nekik. Rengeteg a baleset.
Ez a járda NEM járda!Kié a keritésen kívüli járda?

Kiderült, hogy az ősszel építtette a telek tulajdonosa.A járdasziget a buszmegállónak EU szabvány szerint készült korábban.A járdáról sokszor nem is közelíthető meg, mert a járdán a kapubejáróban félig keresztben áll egy fekete Merci, szorosan a kapuhoz.Jobban tenné a telek tulajdonos, ha lezárná az egészet a gyalogos forgalom elöl.Ez így egy csapda másoknak is!
Nem kis kerülővel a tuloldalon van igaz járda építve, miért nem ott közlekedtünk, mondják az okosok?Még sosem használtam, annyira nem esik utunkba!
Előírt egyenes haldási irány táblák vannak sűrűn elhelyezve, de Km meghatározása nincs ezen a szakaszon.Ahol busz nem közlekedik, ott 30 Km a megengedett ugyan ebben az utcában.Az úttesten ezért sem mertünk közlekedni gyalogosan! A beteg még mindig fájdalmakra panaszkodik.Már gyógytornára is jár.
Loggi nem elérhető   Válaszol idézettel