Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2014-04-04, 12:39   #20 (permalink)
Levi
Új tag
 
Csatlakozott: 14-04-04
Összes hozzászólás: 3
Kiosztott köszönetek: 1
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
Levi Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Családi ház építésének menete

Üdvözlök mindenkit!
Első éves építészmérnök hallgatóként problémába ütköztem családi ház tervezésében. Ez az első tervezéses feladatom. A feladat az, hogy egy 1200m2-es telekre maximum 20%-os beépíthetőséggel tervezzek egy családi házat. Ez mindössze maximum 240 m2 alapterületű lehet. Egy szempont ami befolyásol az a 4,5 méter építménymagasság.
A háznak tartalmazni kell: étkező-konyha-nappali , 3 szoba , ebből egy nagyobb amit később 2 részre lehet osztani, egy dolgozószoba, szülői fürdő, gyerek zuhanyzó, wc, garázs(hozzá tartozó zsilippel) egy háztartási helyiség, és gépészetnek egy helyiség. Először terveztem egy földszintes házat ami kb.: 170m2-re jött ki ezek alapján, és szinte mindenhol a minimum méretet terveztem. (nem tervezhetünk 12n2-nél kisebb szobát). Konzultációkor azt ajánlotta nekem a tanár , hogy csináljam emeletesre, és akkor az emeletre mehet a 3 szoba + fürdő, wc , háztartási helyiség. Viszont emeletes ház nem fér be a 4,5 méteres magasságba. Ezt mondtam is, és a válasz az volt, oldjam meg. Viszont nem rakhatok olyan tetőt mint például egy mediterrán háznál. lapos tetőt, vagy csak egy darab ferde tetővel oldjam meg az egészet. Alaprajzilag lecsökkent 114-115m2-re a ház alapterülete, amibe benne van a kb. 20m2-es garázs. 13,36m hosszú és 8,54 m széles. És csak téglalap elrendezésbe gondolkodhatunk.
Hogyan lehetne megoldani , hogy 4,5 méterbe beleférjen a 2 szint, úgy hogy azért az emeleten a fejünket ne verjük be? Vagy maradjak a nagy alapterületű földszintes háznál? köszönöm előre is!
Levi nem elérhető   Válaszol idézettel