Építkezés Fórum

Építkezés Fórum (http://epitkezes.forum.hu/)
-   Kerítés, járda és utak készitése (http://epitkezes.forum.hu/kerites-jarda-es-utak-keszitese/)
-   -   Postaláda és a szórólapok (http://epitkezes.forum.hu/kerites-jarda-es-utak-keszitese/361-postalada-es-szorolapok.html)

sbs 2010-12-21 10:02

Postaláda és a szórólapok
 
A téma úgy vélem, nem mellékes napjainkban, mégpedig azért mert pár éve megjelentek és azóta elárasztanak bennünket a szórólapok és reklámkiadványok.
A hagyományos postaládák nem bírják a versenyt, főleg az ünnepi időszakban, mikor akár fél kiló (!) reklámanyagot próbálnak belegyömöszölni az ujságkihordók (ne Őket szidjátok, nekik ez a munkájuk....)

Mivel a postaládánk már eléggé viseltes volt minap elmentem venni egyet és az egyik fő szempont volt hogy a szórólapoknak legyen egy elkülönülő csőszerű része és az egyik OBI-ban találtam is ilyet elég kedvező áron (8e), mert amúgy elég horror áron vannak az erre alkalmas postaládák: 10-30e Ft.

Szóval ha szórólap frekventált helyen lakunk, és postaládát kell vegyünk gondoljunk erre is!

istvan62 2010-12-21 11:26

re: Postaláda és a szórólapok
 
Nagyon jó téma. Én még a nagy szórólap fellendülés előtt csináltam a mi ládánkat. Egyedi kialakítás, kerítés oszlopba építve. Úgy alakítottam ki, hogy számítottam rá, hogy rendszeresen kapunk A4 méretű hivatalos papírokat. Az akkori gond az volt, hogy találjak ekkora bedobó nyílást. Réz lett. Természetesen már találkozott a pajszerral, szerencsére Hilti szalag, és dübelezés tartotta. De ami most lényeg, engem az zavar nagyon, hogy hiába akkora doboz van mögötte, hogy akár egy heti reklám is beleférne, kényelmi okokból félig dugják bele a reklám anyagot. Ez pont arra jó, hogy a csapadékot bevezesse, és eláztassa a hivatalos leveleinket

Zsuzsa 2010-12-21 11:34

re: Postaláda és a szórólapok
 
Én nagyon ellene vagyok az ilyen papírtékozlásnak és szankcionálnám a felesleges erdőkivágásokat.
Az emberek ész nélkül irtják az erdőket és ez szörnyű.

sbs 2010-12-21 18:24

re: Postaláda és a szórólapok
 
Sajnos az olcsó postaládákat ma már meg sem érdemes venni, mivel pár hét alatt tönkremennek a begyömöszölt ujságoktól. Az egész e miatt a marketing-hajhász évtized miatt van, rémes.

Mondom én aki benne is van az iparban (mármint a kihordásban érintett a családom). Ez is egy munka mint minden más, de most az ünnepek előtt borzasztó mi van. 8-10 féle szórólap és nem a szokásos, hanem szinte hetilapnak is beillő vastagságban. Egyszerűen nem lehet elhelyezni ezt a mennyiséget és ez marhára nem érdekli a reklámoztató cégeket.

Mindamellett én szeretem a szórólapokat. Rengeteget spóroltunk már azzal, hogy tudtuk mikor hova kell menni valamiért. Sokan vannak akik kiirják a postaládájukra, hogy NEM KÉREK SZÓTÓLAPOT (vannak ennél durvábbak is: NE DUGJÁL BE REKLÁMOT!, stb), pedig szerintem jobban megérné akár egy csövet feltenni a szórólapoknak.

Volt hogy 19"-os LCD monitort vettem a gyerekeimnek 15e Ft-ért, azóta sem látok ennyiért, pedig ez egy éve volt, de akár sorolhatnám is az előnyeit. TV-t is igy vettünk 3 napos tesco akcióban (azóta sincs annyiért tv...)

Szóval megéri ha az ember tájákozott, csak meg kéne oldani, hogy legyen helye a szórólapoknak a postaládában!

Gábor 2010-12-23 14:12

re: Postaláda és a szórólapok
 
Hát mit mondjak a szórólapokra! 3 féleképpen szembesülök vele!

Mi is készíttetünk szórólapokat
Panelban kapok szórólapot
Családi házamban is kapok szórólapokat

A saját családi házunkban bevallom, hogy nagyon zavarna ezek a lapok, mivel Istvánhoz hasonlóan tényleg eláztatják a hivatalos iratokat, főleg lusta vagyok minden nap üríteni... Nagymamámnak rengeteg gyújtóst tudok összegyűjteni:D

A panellakásban a saját postaládánkba nem nagyon szoktak rakni semmit, elvétve van benne szórólap, ezek helyett egy dobozba vannak összegyűjtve és onnan lehet csemegézni. Ha valami megtetszik, akkor kiszoktam vinni és felviszem... Lehet, hogy kész postaláda kéne a családi házhoz? (szórólapos és hivatalos) Hehe a szórólaposnak lehet már azonnal egy daráló gépbe dugnám...

Ezekkel sajnos pedig most már megint megcáfolom magam, mivel nagy ritkán mi is szoktunk szórólapokat készíteni. Sajnos azt vettem észre, hogy az emberek vakok a szórólapokkal kapcsolatban, mivel hozzám hasonlóan megy a kukába. Szórólappal, nem lehet eladni 1.5 -2 milliós felújítást. Volt olyat, hogy az egész várost elláttam ilyen lappal, ebből 1 visszajelzésünk volt, de ő is csak dolgozni akart jönni hozzánk:D A szórólapon pedig az átlagtól kedvezőbb ár volt.

Sajnos a hírlevelekről is a véleményem, inkább azt okosan kell sztem csinálni...

Norbi01 2011-03-12 19:56

re: Postaláda és a szórólapok
 
Jó régen volt hozzászólás megjegyzem mindennapos gondunk.
Azaz nekem nem is vettem egy amerikai stílusú alumínium kis íves patkó alakú ládát nem olcsó 8000ft de azóta minden gondom megoldódott.
Elmondtam postásnak újságkihordónak mi a teendő a kicsi piros zászlóval (aki nem tudja le kell hajtani ha v.mit tesznek bele) így én is csak akkor nézek bele mikor a zászló lent van.
Visszacsukható és vissza is csukja mindenki!!!!! szimpatikus megoldás ma is láttam az auchanban szfváron eladót 8700ft-ért azt mondom megéri.
Kicsit meghajtva nem gyűrve belefér az a4-es simán volt hogy kb.10 szórólap+3-4levél megfért benne gond nélkül.

Gábor 2011-03-16 06:48

re: Postaláda és a szórólapok
 
Bazz ez jó ötlet, csak tudod mitől félek? Hogy jönnek és ellopják a leveleimet... Szerinted van benne valami?

sbs 2011-03-16 13:17

re: Postaláda és a szórólapok
 
Én ezt vettem 8e-ért (bocs a gyenge fotóért)
Igaz akcióban volt mint mondtam, de saválló acél és zárható is...
Már a levélszekrény részbe is befér kényelmesen az A4-es ujság, azonban (ez külön szerelhető) az alsó rész direkt a szórólapoknak van. (azaz ha nem kell ez a rész nem teszed fel)

http://epitkezes.forum.hu/images/epi.../postalada.jpg

Norbi01 2011-03-16 19:12

re: Postaláda és a szórólapok
 
Ez így tényleg szuper ha a kihordó srácok nem gyűrik bele a levelesbe a szórólapot.
Részemről ez az amerikai típusú nagyon bejött.
Az én ládámba nem igen kerül olyan holmi amit érdemes ellopni habár a sárgákat szívesen adnám ha fel is adná.
Ha valami értékes újság előfizetője lennék biztosan elgondolkodtatna a zárhatóság lehetősége is.
Szerintem talán postaládarablók nem nagyon vannak.

Gábor 2011-03-17 07:13

re: Postaláda és a szórólapok
 
Reméljük, hogy nincsenek, de a mai világban már minden előfordulhat!


A pontos idő 07:38 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright © 2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2
Copyright © 2016 Építkezés Fórum