Építkezés Fórum

Építkezés Fórum (http://epitkezes.forum.hu/)
-   Födémkészítés (http://epitkezes.forum.hu/fodemkeszites/)
-   -   Téglatálcás födém medencéjének a kitöltése (http://epitkezes.forum.hu/fodemkeszites/2141-teglatalcas-fodem-medencejenek-kitoltese.html)

Tupir 2020-10-07 09:49

Téglatálcás födém medencéjének a kitöltése
 
Üdv Mindenkinek!
Szeretnék ötletet és tanácsot kérni, hogy mit használhatnék téglatálcás födém medencéinek a kitöltéséhez ?
Korábban salak volt benne. "F" gerendák vannak 1 méterenként.
- Egyik területem az emeleti födém, ami felett fürdőszoba lesz és felső rétegként betonfedés tervezett a meleg/hidegburkolat aljaként.
- Másik területem a padlás födém - a padlás nem lesz lakótérnek beépítve - de pakolófelületet szeretnék kialakítani és a kéményhez is kell biztosítani az eljutást. Falemezeket fektethetnék a gerendákra keresztben, de a gerendák hőszigetelését is meg kellene oldanom.
Köszönöm előre a segítséget.
Üdv, Tupír

istvan62 2020-10-07 15:55

re: Téglatálcás födém medencéjének a kitöltése
 
Szia Tupir!


Ha jól sejtem, akkor Horcsik födémről beszélünk. A vb gerendák közét kisméretű téglával rakták ki, közéjük egy - egy szál betonvasat húztak, és cementtejjel kiöntötték. Ennek a teherbírása (a tálcáé) utólag nem meghatározható, és a méterenként elhelyezett "F" (FF ?) gerenda is viszonylag ritkának tűnik. Javaslom, hogy a lehetőségeket a helyszínen statikussal egyeztesd, mert ezen a két adaton felül még sok részlet befolyásolhatja a lehetőségeket

Devin 2022-11-01 18:20

re: Téglatálcás födém medencéjének a kitöltése
 
Kedves István,

Nálunk a helyzet nagyon hasonló, kipucoltuk a salakot, statika is rendben van. Viszont több mint 10 m3 perlitbeton kellene, így érdeklődnék, hogy ki lehet-e mással tölteni a födémet, ami akár olcsóbb, de leginkább egyszerűbb?

Köszönöm
Devin

istvan62 2022-11-02 08:19

re: Téglatálcás födém medencéjének a kitöltése
 
Általában a perlitbetont, vagy a polisztirolbetont szoktuk alkalmazni, de az EPS tábla is megfelelő. Ennek hátránya, hogy az esetleges boltozódásokhoz, és egyéb térbeli formákhoz kevésbé alkalmazkodik


A pontos idő 12:27 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright © 2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2
Copyright © 2016 Építkezés Fórum