![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#1 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 1
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
![]() |
![]()
Üdv Mindenkinek!
Szeretnék ötletet és tanácsot kérni, hogy mit használhatnék téglatálcás födém medencéinek a kitöltéséhez ? Korábban salak volt benne. "F" gerendák vannak 1 méterenként. - Egyik területem az emeleti födém, ami felett fürdőszoba lesz és felső rétegként betonfedés tervezett a meleg/hidegburkolat aljaként. - Másik területem a padlás födém - a padlás nem lesz lakótérnek beépítve - de pakolófelületet szeretnék kialakítani és a kéményhez is kell biztosítani az eljutást. Falemezeket fektethetnék a gerendákra keresztben, de a gerendák hőszigetelését is meg kellene oldanom. Köszönöm előre a segítséget. Üdv, Tupír |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 (permalink) |
Építész
|
![]()
Szia Tupir!
Ha jól sejtem, akkor Horcsik födémről beszélünk. A vb gerendák közét kisméretű téglával rakták ki, közéjük egy - egy szál betonvasat húztak, és cementtejjel kiöntötték. Ennek a teherbírása (a tálcáé) utólag nem meghatározható, és a méterenként elhelyezett "F" (FF ?) gerenda is viszonylag ritkának tűnik. Javaslom, hogy a lehetőségeket a helyszínen statikussal egyeztesd, mert ezen a két adaton felül még sok részlet befolyásolhatja a lehetőségeket
![]() |
#3 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 1
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
![]() |
![]()
Kedves István,
Nálunk a helyzet nagyon hasonló, kipucoltuk a salakot, statika is rendben van. Viszont több mint 10 m3 perlitbeton kellene, így érdeklődnék, hogy ki lehet-e mással tölteni a födémet, ami akár olcsóbb, de leginkább egyszerűbb? Köszönöm Devin |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 (permalink) |
Építész
|
![]()
Általában a perlitbetont, vagy a polisztirolbetont szoktuk alkalmazni, de az EPS tábla is megfelelő. Ennek hátránya, hogy az esetleges boltozódásokhoz, és egyéb térbeli formákhoz kevésbé alkalmazkodik
![]() |
Téma eszközök | |
Megjelenítési módok | |
|
|