![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#1 (permalink) |
Bölcs
|
![]()
Tulajdoni lapot kellett kiváltanom, mert a szemétszállítást szüneteltettem lakóhelyemen, de most újra kértem.Ahhoz, hogy ezt a szolgáltatást igényelhessem nem volt elegendő, hogy előtte 30 évig erről a címről fizettem, újra el kellett küldeni a tulajdoni lapot.
Emlékeimben élt, hogy a Lurdy Ház földszintjén működik Földhivatali szolgáltatás és van hiteles és nemhiteles másolat. A valóság a következő volt:egy korombeli hölgy szunnyadozott a számítógépénél, a másik a pénztárban,vevő csak én voltam. 6250Ft-ért rám akarták erőltetni a hivatalos tulajdoni lapot, meg sem hallgattak, hogy ez nem szükséges.De a helyrajzi számomat mondjam meg, ő nem tudja kinézni. Szerencsére jött egy másik ügyfél, aki mondta, hogy nincs 6250 Ft-ja, régen 2000-ért kapott nem hiteles másolatot. Kiderült, hogy a Kormány Ablakban lehet csak igényelni ezt. Hazamentem a helyrajzi számomért, majd elmentem a Tescoba, Soroksáron, ahol 1 órai ücsörgés után sorra kerültem.Az ügyintéző jóval szívélyesebb, udvariasabb, türelmesebb volt. Az ügyintézés menete a következő: NAV ügyfélkapu nyitás-átutalási kártyaszám kell, és belépés a NAVhoz. Ott be lehet lépni a Fölhivatalba. Kétféle megoldás:tudom a lakcímemem és ez alapján kérem a tulajdoni lapot, vagy helyrajzi számot adok meg. Kiválasztom , mit kérek-hogy fizetek, és letöltöm. Na ezt elmondta az ügyintéző, érthetően-1000 Ft a lap, fél napomba telt mire megtudtam az információt. A tudás hatalom. A hiteles tulajdoni lap 3000, a nem hiteles 1000Ft, meg egy kis számítógép ismeret kell hozzá. A Lurdy Házban ezt mélyen titkolta az ügyintéző hölgy.
A könnyező házigomba, a lakóépületek legveszélyesebb károsítója!! Az Építkezés Fórum Igazságügyi faanyagvédelmi szakértője: Holyop Zsuzsa, 06-70-366-60-18 faanyagvédelmi szakértés, kivitelezés, szaktanácsadás |
![]() |
![]() |
Hálásak a hozzászólás írójának: | sbs (2015-10-19) |
![]() |
#2 (permalink) |
Könyörtelen tereprendező :-)
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.594
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ez bizony igy van, jó hogy leírtad. Én kb 1 éve töltöttem le a sajátom az ügyfélkapunk keresztül.
![]() |
Címkék |
hiteles tulajdoni lap, nem hiteles, tulajdoni lap, ügyfélkapu |
Téma eszközök | |
Megjelenítési módok | |
|
|