![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#1 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 1
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
![]() |
![]()
Üdvözlöm!
Amit felvetnék,hogy miért kell egy építkezéshez egy tucat hatóság engedélye? Én külterületen szerettem volna építeni egy tárolót. Nem emberi tartózkodásra. Ez a külterület szántónak van nyilvántartva. A kis traktoromat a fünyíró traktort és ezeknek utánfutóit illetve tartozékait szerettem volna egy satupaddal megtoldva elhelyezni. Egy 5x8 méteres helységre gondolva. A lépések:1. kivonni a szántó alól az építési területet.2. Megterveztetni. 3 engedélyek amit néha az engedély kiadója is kérdőre vont, de a pénz kifizetése után kiadta. Ezek: hegybíró, környezetvédelem, vizügy, áramszolgáltató valami földszerkezeti vizsgáló csoport,geodéta aki kiméri a területet, Földhivatal. Jelzem külterület szántó! Esővíz elvezetéséről hogyan gondoskodom? Még egy pár kérdés ami felmerült ha 7 m-nél nagyobb akkor statikus számításai , ha 1m-nél nagyobb a lejtés akkor talajszelvény rajz. A terület az enyém. Az építőanyag költségeket én állom, a kőműveseket is. A pénzemért miért kell ennyi mindenre még pénzt, időt mászkálásokra adnom? Miért nincs az, hogy van egy törvény ami előírja: Távolság az úttól, a szomszédtól, egy kőműves vizsgával rendelkező (aki felel az anyagokért és a kivitelezésért.) A magasságot is előírhatják, de a köbméter - miért? Ha pincét teszek alá az miért számít bele a köbméterbe? Én tisztelettel megköszönöm ha kérdéseimre valakitől kapnék választ. |
![]() |
![]() |
![]() |
Téma eszközök | |
Megjelenítési módok | |
|
|