Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2013-01-16, 09:34   #23 (permalink)
dagadt
Új tag
 
Csatlakozott: 12-12-21
Összes hozzászólás: 22
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 3 köszönetet 3 hozzászólással
dagadt Vannak jó hozzászólásaidagadt Vannak jó hozzászólásai
Alapbeállítás re: Tisztességes vállalkozás mozgalom

Látom nem mai téma, de megosztom a véleményemet ezzel kapcsolatban.

Sajnos alapjában halvaszületett elképzelés minden ilyen. Mégpedig azért mert ha az ember ezt valóban komolyan gondolná, akkor rájönne, hogy a tagdíj (Hacsak nem állami szev csinálná, vagy nem lenne rá más anyagi fedezet) olyan magas lenne, hogy kb csak a legnagyobb cégek tudnák kipengetni.

Mert lássuk csak. tisztességes vállalkozók. De ugye alapjáraton már ott van egy probléma, hogy ki dönti el, hogy ki az? Remek felvetés volt, hogy az a tisztességes aki fizeti a tagdíjat? Ez így ebben a formában nevetséges. Tehát ennek a szervezetnek kéne fenntartania egy szakember gárdát akik meghatározott időközönként minden tagnál ellenőrzést tartanak. Ha reális akar maradni az ember, akkor a költségek már itt az egekbe szöknének.

Nem ártana egy "békéltető testület" vagy legalábbis egy olyan szervezet aki/ami szakmailag, etikailag kivizsgálná a tagság és az ügyfelek között kialakult vitás ügyeket, mert abba is megegyezhetünk, hogy sokszor nem a vállalkozó a hibás, van épp elég háklis ügyfél is.

Emellett pokoli pénzt emésztene fel a marketing, hogy bekerüljön a köztudatba a leendő ügyfelek körébe. Miért jó ha ilyen vállalkozót választ stbstb. És mindezt úgy, hogy pokoli ellenszelet kapna a tagsággal nem rendelkező vállalkozóktól. Mert ugye nem jelenthetjük ki, hogy aki nem tagja az tisztességtelen vállalkozó lenne, hiszen a tagságra semmi nem kötelez. Csúnya szóval élve egy gittegylet.

Más kérdés, hogy ebbe be kéne húzni a vállalkozókat, tehát legyen tagság. (Nem olvastam a weboldalt, mert megszünt már, énmeg nem vagyok olyan régóta a fórumon) De mit nyújt egy ilyen "szervezet"? Kapok egy plecsnit, meg x időközönként még bazirgálnak is ilyenolyan ellenörzésekkel? Lássuk be nem túl csábító. Mit tud nyújtani? Ha velem szemben tisztességtelen az ügyfél, akkor segíttenek?

Órákig lehetne ezt ragozni. Nyugat-erurópában léteznek ilyenek, de álltalában a nagy generálkivitelezők a tagjaik, illetve nem ilyen általános síkon szerveződnek, hanem szakmacsoportok szerint. Mo-on is van erre példa pont a készház témájából a Makész.
dagadt nem elérhető   Válaszol idézettel