Téma: Vízszerelés
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-07-24, 07:42   #13 (permalink)
csab
Új tag
 
Csatlakozott: 12-07-23
Hely: Budapest XVII.
Összes hozzászólás: 5
Kiosztott köszönetek: 1
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
csab Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Vízszerelés

Sziasztok!

Köszi a válaszokat.
Akkor reagálnék:

Válasz Glatz Krisztiánnak:
Nem új, ez egy 8 éves installáció. Előző tulaj szerint működött. Beszéltem vele, hogy nincs-e valami titkos csap valahol. Elmondása szerint működött, habár 15-20 mp-et mondott, hogy jött a melegvíz amikor ment a keringetés. Én ezt kicsit soknak tartom. Kb 1m-t kell megtenni a víznek 20-as csőben, amíg a csapig ér. Ennyi a táv a cirkulációs vezeték és a mosogató csap között.

Válasz istvan62-nek:
Köszi a javaslatot! Akkor a Te javaslatod szerint "ki kéne húzni" a szivattyúnak a vizet a cirkulációs vezetékből. Ugye?
Mert én úgy próbáltam, hogy nem zártam el a hálózati nyomást. Így persze dőlt a víz a 2-es ponton. Ha ment a szivattyú, ha nem.
Kipróbálom.

Válasz Wattocsak-nak:
Igen ezt elfelejtettem kipróbálni mikor szét volt szedve a rendszer, hogy visszanyitva a hálózati nyomást kijön-e a tartályból a víz. Amikor rányitottam akkor már visszaszereltem a visszacsapót és egy halk szisszenés hallatszódott és lezárt.
Nem, nincs flexi cső a rendszerben.

Ami még ide tartozik és fontos lehet. (Az ábrába berajzoltam, de elfelejtettem leírni) Ha minden össze van szerelve és be van kapcsolva a szivattyú, akkor nagyon lassan a narancssárga nyíl irányába kezd melegedni a cső. Kb 1 óra volt mire az 1-es ponton kezdett melegedni. Mintha visszafelé áramlana a víz nagyon lassan.
Ez arra enged következtetni (nekem), hogy a szivattyú ereje elég ahhoz, hogy kinyissa a visszacsapó szelepet, de áramlást már nem bír elérni. Ilyen lehet?
Ezek szerint viszont kijön a víz a tartályból. (de ki fogom próbálni szétszerelve is.)

Jelentkezek, ha van fejlemény.
csab nem elérhető   Válaszol idézettel