Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-07-03, 09:30   #5 (permalink)
sumiviki
Új tag
 
Csatlakozott: 12-07-02
Hely: Nemesnádudvar
Összes hozzászólás: 6
Kiosztott köszönetek: 1
Begyũjtött 1 köszönetet 1 hozzászólással
sumiviki Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Fa ablakok minősége

Kedves SBS!

A Schumacher nyílászárók 2009 óta védjegyezett termékek. A Schumacher név védjegyjoga családi tulajdon.

2009 előtt két Schumacher cég létezett (Schumacher Ablak, Schumacher Ajtó) így egymás közötti egyezséggel mindegyikünk Schumacher termékeket gyártott.
Ezen időpont előtt ezzel semmi probléma nem volt, mivel mind jogosultan használtuk saját családi nevünket.

2009-ben a Schumacher Ablak cégét sajnos egyéb okok miatt egy másik vállalkozó „átvette-megvette”, hitte Ő (egy Kft. tulajdonosa), hogy ezzel a családi nevünkre is jogosult! Még időben megtettük a szükséges lépéseket, így kizárólagosan cégünk a Schumacher Ajtóüzem jogosult Schumacher nyílászárók (ablakok, bejárati ajtók, erkélyajtók és beltéri ajtók) gyártására.

Mint látod az általad megjelölt link alatt is H-Schumatherm néven próbálnak a már jól bevezetett Schumacher név mellett nagyon hasonlóval a piacon maradni. (jogtalanul)

A Magyar Szabadalmi Hivatal 2011.01.31-én a H-Schumatherm megnevezést letiltotta, mivel a „név szándékos megtévesztést idéz elő a fogyasztók körében”. „A bejelentő tudatosan arra épít, hogy a fogyasztó emlékezetében élő védjegyet utánozza, abból a célból, hogy a valódi jogosultat zavarja, akadályozza a piacra jutásban, továbbá az eredeti védjegy ismertségét kihasználva törekszik haszonszerzésre és megakadályozza, hogy a valódi jogosult tovább használja a megjelölést.”

A bejegyzést szó szerint idéztem a hivatalos okiratból.

Egyéb információt nem közölhetek, mert azok már bizalmas jellegűek, de minden fórumon illetve egyéb helyeken megragadjuk az alkalmat, hogy tájékoztassuk a vásárlókat, hogy körültekintően járjanak el a nyílászáró választásnál.

Schumacher Viki
sumiviki nem elérhető   Válaszol idézettel