Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-04-19, 21:20   #1 (permalink)
400volt.hu
Új tag
 
Csatlakozott: 12-04-19
Összes hozzászólás: 13
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
400volt.hu Van már jó hozzászólása
Kérdés Házat zsalukőből?

Terveim szerint 30-as porothermből 15cm dryvit szigeteléssel szerettem volna házat építeni, de tervezőm szeretne rábeszélni Isotech rendszerű falazatra. Olvasgatva erről osztom azok véleményét akik az mondják, hogy a belső szigetelés miatt nem lehet kihasználni a falak hőtároló képességét az Isotech technológiánál.
Tovább gondolva viszon a betonház ötletét, arra gondoltam, hogy zsalukőből építenék házat. 15cm zsalukő+20cm dryvit szigeteléssel. Táblázatok szerint ennek is nagyon jó hőszigetelő képessége van, és mivel a belső falon nem lenne szigetelés a beton hőtároló képessége is ki lenne használva.
Laikusként a 15cm betonfal így is meglenne, mint az Isotech rendszernél, talán van is olyan szilárd? A másik lényeges szempont az ára, sokkal olcsóbb! Nézzük csak meg a zsalukő négyzetméter árakat+25cm dryvit m2 árát, ehhez képest mennyi az Isotech m2 ára? 2szerese. Mások a munkadíjban mondják az Isotech megtérülését, ez sem igaz, mert a zsalukövet 2000-2500Ft/m2 áron rakják a drivitot 800Ft/m2 ár körül. Ezt hozzá adva az anyagárakhoz még mindíg kissebb összeg, mint csak az Isotech rendszer anyagára. A kitöltő betont és vasalást nem számoltam, mivel az az Isotech-hez is kell.
Kérem ha valikinek van zsalukő épület építésével valami tapasztalata, vélemenye ossza meg a fórumon!
400volt.hu nem elérhető   Válaszol idézettel