Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-11-09, 21:08   #4 (permalink)
sbs
Könyörtelen tereprendező :-)
 
sbs avatarja
 
Csatlakozott: 10-05-03
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.594
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
sbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtag
Alapbeállítás Gyorsan nő a nyomás a fűtési rendszerben

Valóban jól látod, nem a Vaillant-al van problémám, csak mivel nekem ez van erről irok, nem beszélhetek általánosságban. Mindeközben leszögezem azt is hogy 8 (NYOLC) évig semmi komolyabbnak nevezhető problémám nem volt vele és kifejezetten szeretem, mert mindamellett hogy jól működik még szép is.

De most térjünk át a jelenlegi hibára: gyorsan nő a nyomás a fűtési rendszerben.

Mivel kombi kazánról van szó és egyetlen helyen találkozik a fűtési és a használati melegvíz rendszer, gondoltam hogy a hőcserélőben lesz a hiba. A hőcserélőben egymás mellett elválaszva mozog a két rendszer vize és átadják a hőt egymásnak. SAJNOS a hőcserélőben a két rendszert elválasztó lemez egy helyen átlyukadt, igy a hálózati víz nyomása (3-4 bar) miatt folymatosan szivárgott a víz a fűtési rendszerbe, igy emelve annak a nyomását 1.5 bar -ró 3-ig. Itt aztán (nagyon helyesen) kioldott a biztonsági szelep és Kiengedett egy jó adag vizet, hogy a nyomás a biztonságos határ alá süllyedjen. A Gond csak az volt hogy mindez szombat éjjel történt, bár még jó hogy fent voltunk, mivel a szelep alatt nem volt semmi tartály/vödör igy szépem ázott a fal és a padló.

A leggyorsabb megoldás a csere alkatrész megérkezéséig a bejövő hidegvíz rendszerének lezárása volt a kazánnál (sarokszelep elzár).

És ekkor jött a hidegzuhany, márhogy a SAROKSZELEP is tönkrement, igy nem tudtam, elzárni teljesen. Azonban ezt nem vettem észre először, hiszen látszólag jól zárt, és én jóhiszeműen pihenni tértem. Mikor újabb biztonsági szelep kioldás volt (a nyomás ismét 3 baron volt) nagyon értetlenül néztem, mert biztos voltam az első gondolatomban (szervizes vér folyik az ereimben).

Miután biztosnak tűnt a sorokszelep hibája, már csak egy lehetőség volt, hogy legalább fűtés legyen, az egész házban lezártam a vizet.

Ma itt volt a Vaillant szerelő (korrekt volt, gyors volt és annyit kért amennyit a telefonban mondott...) és minden újra nagyszerű a SAROKSZELEP és a HŐCSERÉLŐ cseréje után.
__________________
Az építkezés egy nagy kaland!
Olasz kémények képgalériája 2012: www.kemenyek.info
sbs nem elérhető   Válaszol idézettel