Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2019-09-14, 17:44   #10 (permalink)
fxpwrh
Új tag
 
Csatlakozott: 19-09-14
Összes hozzászólás: 2
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
fxpwrh Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Garázs szellőzés

Sziasztok,

Van egy panelház alatti garázsom, ahol télen is 13-15 fok körül van, és eső után vagy havas autóval beálllva, elég párás ben ta levegő, ezért szertném megoldani a lehetőségekhez képest a hatékony szellőzését, főleg a bent álló autó megóvása érdekében.
Sajnos csak egy oldalról a garázsajtók felől megoldható a szellőztetés. Az ajtók aljában van szellőzőrács, illetve az ajtó két oldalán fent a falban van 110 mm átmérőjű szellőző lyuk, arra gondoltam, hogy ebbe a szerllőzőbe tennék egy vagy két (mindkét oldaliba) csőventilátort, amit vagy időzítővel vagy páraérzékelővel indulna, és szívja ki fentről a belső levegőt.

Mivel ez esetben egy oldalról lehet csak megoldani az elszívást és a bejövő friss levegő pótlását (Bejövő levegő: lent a garázsajtók aljában levő szellőzőrács. Kiszívott levegő: a garázsajtók melletti fenti betonban levő lyukakbakerülő csőventilátor(ok)).
A kérdésem az, hogy célszerű volna a ventilátor által elszívott levegőt egy 1-2 méter hosszú 100-as átmérőjű légtechnikai csővel a garázs bentebbi részéről szívni, vagy nem szükséges?
Köszi!

Kb így néz ki: fent a fújna ki a ventilátór, és alul az ajtókon tud bejutni friss levegő:
fxpwrh nem elérhető   Válaszol idézettel