Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2018-11-23, 21:54   #3 (permalink)
Loggi
Bölcs
 
Csatlakozott: 13-03-06
Összes hozzászólás: 579
Kiosztott köszönetek: 26
Begyũjtött 26 köszönetet 24 hozzászólással
Loggi Van már jó hozzászólása
Figyelem! re: Fúrt és ásott kutak regisztrálása

Idézet:
istvan62 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Ezzel azért is vigyázni kell, mert ha a víz alámossa az épületet, megsüllyedhet a ház
A csőtörés el lett hárítva 24 órán belül kerülő vezetékkel.A lakógyűlésen előkerültek a közel 40 éves gépészeti rajzok is a nyomvonalat tisztázni. A biztosító a javítás költségeit vállalja, ajánlott kivitelezőt is! Ez így jónak is tűnik.
A rajzok sokat segítettek.A hiba helye nem derült ki a földmunkák alatt sem. Nem teljesen azonos az új nyomvonal, a régivel. 3 könyök is lehet ebben a 8m -es föld alatti szakaszban, és egy ledugózott leágazás is.Részben az 5/4 coll-os csőbe lett betolva a 32mm-es KPE cső.Így kisebb volt a bontási munka.

A nagy vízmennyiség aggasztja a lakókat is, hogy hová tudott elfolyni nyom nélkül.Azért tudni kell, hogy lemezalapra, és sávalapra épült az öt szintes társasházunk. Még szerencse! A lemezalap szét terítette a vizet, és a sávok végénél elszívároghatott a víz a laza homokos feltöltésben. De 3000 m3 nyom nélkül?A vízdíj még ami aggasztó! Léteznek már modern eszközök, riasztós vízórák a hasonló esetek elkerülésére. A leg megfelelőbbet kell kiválasztani, mert többféle is van!
Loggi nem elérhető   Válaszol idézettel