Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2017-12-27, 00:00   #33 (permalink)
Loggi
Bölcs
 
Csatlakozott: 13-03-06
Összes hozzászólás: 579
Kiosztott köszönetek: 26
Begyũjtött 26 köszönetet 24 hozzászólással
Loggi Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Energetika, hőszigetelési hibák, beázás, Társasház

Idézet:
djarni eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Még nem volt nagy hideg, de azért kíváncsiságból már elkezdtem méregetni infrás hőmérővel a belső felületeket..

Az mennyire gáz, ha belső 24 fokos, kinti 10 fokos hőmérséklet mellett 15-16 fokos belső felületi hőmérsékleteket is mértem? Ezek leginkább a több irányú hőáramlásoknál voltak, mint pl. sarok, födém, nyílászáró keret, stb..

Üdv.
Nagyon jó mérőeszközöd van!Helységek hőmérsékletét annak közepén, 1 m magasságban mért értékek alapján kellett meghatározni, vizsgálni, és a megengedett hőmérsékletet biztosítani-fűteni a korábbi években.A padozaton mért hőmérséklet maximum 4-fokkal lehetett alacsonyabb!Egy hűtőgépben is polconként változik a hőmérséklet, és a szekrény belseje felé haladva már magasabb általában a hőmérséklet.Léteznek légkeveréses hűtők, és főző-sütő eszközök is, amik hatásosan, egyenletesen osztják el a hőt, de a polcoknak azért megmarad a funkciójuk is.

Párásodással-penésszel nekem is van bajom! Egy hatalmas beépített szekrény okozza a bajt , ami külső -hőszigetelt falra van ráépítve szinte légmentesen 5m szélességben, a padlótól , a mennyezetig. A tolóajtók is lezárják úgy, hogy a levegő nem kering benne, és nem is melegszik fel.A páratartalom jóval magasabb a szekrényben ez által!Egyenlőre a nyitva-tartása, és a gyakori szellőztetés a megoldás fűtési időszakban.Valószínű, hogy ki kell bontani az egész szekrényt a helyéről, és újragondolva összeszerelni.

Üdv.

Utoljára módosítva: Loggi által : 2017-12-27 00:06 Oka: Javítás a szövegben
Loggi nem elérhető   Válaszol idézettel