Téma: Szerelőbeton
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2016-07-30, 12:13   #15 (permalink)
eric65
Új tag
 
Csatlakozott: 16-07-30
Összes hozzászólás: 1
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
eric65 Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Szerelőbeton

Sziasztok!
Nemrégiben vettem egy vályog vertfalú házat, 60 cm széles falakkal. Gondoltam szerelőbetont csináltatok az egész házba, 65nm összesen. Mivel nincs alapja olyan ötletem is támadt, hogy pont alapozást csinálnák neki, nem végig folyamatos alapra gondoltam, hanem a sarkok megerősítése és szakaszosan a fő falak alá. Mivel beül már fel lesz szedve a beton, gondoltam belül alá ásni maximum 1 méter széles és 80 cm lefelé. Kőműves mondta ne mind a 60 cm szélességben ássak alá, hanem elég a 40 cm és úgy magyarázta hogy nem zsaluval hanem a fal mellett picit felhozni a betont. Nem tudom hogy vajon azért, mert itt olvastam a beton zsugorodásról és akkor így a fal alatt nem keletkezik légrés? Vagy csak az egyszerűség kedvéért mondta így nekem.
A majdani kivitelező kőműves úgy mondta hogy nem kell alá sóder, a ház homokos területen fekszik szép száraz. Erre mondott 3cm betont, majd ha ez kész jönne a vízes akivel együtt dolgozik és ezen a rétegen futna a vezetékes víz és a radiátor csövek, szennyvízet is kiépítené. Persze szigetelve a csővek és ide jönne még öt centis hungarocell, erre mondta h jönne 6 cm befejező beton.
A házról annyit hogy a kövesút másik felén a házak kertje mögött van a vasúti sín.
Van egy két repedés, de a kőművesek szerint nem vészes. Azt mondták nem szükséges a pontalapozás. Volt aki kívülről javasolta a pontalapozást. Egy ember azt mondta nem érdemes az alapozás, mert már olyan régóta van ott a ház és a vasút is hogy az már berázódott a helyére és lehet ezzel csak újabb súlyedésre kényszerítem a házat a meglazított talajjal. Erre vélemény?
Amit még nem értek ha leteszik az első három centis betont hol fogja elvezetni a vízes a pl. 110-es wc csövet?
Mit szóltok a kőműves réteg vastagsághoz?
Pontalapozásra vélemény esetleg?
Előre is köszönöm a válaszokat!
További szép napot!
eric65 nem elérhető   Válaszol idézettel