Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2016-06-21, 20:58   #5 (permalink)
speede05
Vendég
 
Összes hozzászólás: n/a
Alapbeállítás re: Porotherm 44 Klíma tégla

Nálunk éppen falaznak Porotherm 30K-val. A téglával volt egy kis minőségi probléma. 12 raklapot cserélt a gyártó. Írtam erről a fórumon is. A lényeg, hogyha a K téglát választjátok, akkor nézzétek meg kiszállításkor egyből a belső rácsozatot, mert ha ez nagyon repedezett, akkor a vágásoknál hatalmas mennyiségű törmelék keletkezik. Nekünk a rossz téglából 5 raklapot kezdtek fel, és olyan 15% lett selejt. Ezután hívtuk ki a területi képviselőt múlthét csütörtökön, és ezen a héten hétfőn már meg is jött az új.

A hőszigetelő képességről majd télen tudok írni, mert addigra lesz szerkezetkész a ház, illetve megcsináljuk a fűtést is. Persze nem a legjobb értékek lesznek még, mert szerintem nem lesz rendesen kiszáradva, illetve a belső burkolás biztosan nem lesz kész.

Mi amúgy a 30K+10cm EPS-t választottuk. Még gondolkozunk a grafitos verzión, de nem egyértelmű, hogy melyik legyen. Illetve közben felmerült egy olyan lehetőség, hogy 10 cm-es XPS is lehetne, mert építkezésen nagy mennyiségben megmaradt. Ugyanakkor egyik helyen azt olvasom, hogy jobb az XPS, másik helyen azt, hogy hőszigetelésben gyengébb. Ha az EPS-el egyező értéket már tud, akkor a tartósság szempontjából valószínű, hogy XPS megy.
  Válaszol idézettel
Hálásak a hozzászólás írójának:
Kriszmd (2016-06-23)