Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2016-02-15, 14:19   #1 (permalink)
padlizsan
Új tag
 
Csatlakozott: 16-02-15
Összes hozzászólás: 2
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
padlizsan Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás Közművek bekötése telekre

Sziasztok,

mi most még csak abban a fázisban vagyunk, hogy a telket keressük az építendő házhoz és rögtön az elején elakadtunk. Próbálunk rájönni, hogy nagyjából mennyi pluszköltséggel jár, ha olyan telket veszünk, amikre nincsen bekötve a közmű, és szinte lehetetlen kibogozni Így nagyon nehéz árban összehasonlítani egy olyan telket, amire minden be van vezetve, egy olyannal, ahovás semmi sincsen bevezetve. (Amúgy XXII. kerületben, főként Budatétényben gondolkodunk.)

Tehát azt a díjat próbálom meg kikalkulálni, hogy mennyibe fognak kerülni a tervek és az engedélyek, meg maga a bekötés és a hozzájárulás, mire tényleg a telken belülre kerül a 4 alap közmű (víz, csatorna, villany, gáz).

Eddig nagyjából ezeket az árakat találtam:
- Víz bekötése mindennel együtt (az első tervektől az engedélyezésen át, a tényleges bekötésig és az akna kiépítéséig) kb. 700 000 Ft
- Csatornára ugyanez kb. 500 000 Ft
- Gázra valahol olvastam 800 000 Ft-ot, de az nem megbízható forrás, illetve az sem világos nekem, hogy a bekötést a gázműveknek ez esetben is csak a telken belüli csonkig kell megtenniük, vagy nekik kell a konkrét házig is elvinni a vezetéket
- Villanyra még nem találtam irányárat.

Azt szeretném kérdezni Tőletek, hogy szerintetek ezek reális árak?
Illetve, mivel nyeles telkeket is nézünk, annyira jó volna, ha valakinek lenne egy körülbelüli ára arra, hogy mennyibe kerül ezen közműveket a házig elvinni, mondjuk métereként? Az a baj, hogy ötletem sincs, hogy ez méterenként ezer / tízezer forintos költség-e?

Előre is köszi, ha bárki válaszol!!
padlizsan nem elérhető   Válaszol idézettel